x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Mihai Tănăsescu

Astăzi e ziua ta, Mihai Tănăsescu

de Ramona Vintila    |    11 Ian 2013   •   00:21
Astăzi e ziua ta, Mihai Tănăsescu
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii, împlineşte astăzi 57 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“România are mare şansă să redecoleze către creştere şi stabilitate prin oamenii săi, prin caracterul puternic şi solidar al acestora”

 “Aş vrea să începem prin a ura tuturor capricornilor născuţi în această zi de 11 ianuarie . Pentru mine este un privilegiu de a avea ocazia să pot să-mi exprim gândurile aici, în ziarul dumneavoastră, tocmai în această importantă zi pentru mine, şi vă mulţumesc pentru această oportunitate. Ca şi în ceilalţi ani ziua de naştere este un prilej de bucurie, de sărbătoare dar şi de reflecţie la timpul trecut, dar mai ales la viitor. Mă găsesc în acest moment într-un loc nou, cu provocări şi satisfacţii deosebite, un loc în care munca şi experienţa trecute mă fac să gândesc şi să construiesc noi proiecte. Este o perioadă în care îmi doresc cel mai mult să fiu util şi să împart din experienţa acumulată cu ceilalţi colegi, de a reuşi să facem din această instituţie- Banca Europeană de Investiţii- un jucător tot mai important în procesul de recuperare economică în Europa. Anul acesta -2013- este un an crucial pentru noi şi Europa, este anul în care putem să dovedim că eforturile făcute de români în anii trecuţi pot să aducă un nou suflu, o nouă speranţă, fiindcă sunt convins că potenţialul uman al românilor de a trece peste dificultăţi este imens. România are mare şansă să redecoleze către creştere şi stabilitate prin oamenii săi, prin caracterul puternic şi solidar al acestora. 2013 va arăta că România va continua să crească economic, îşi va îmbunătăţi fundamentele macroeconomice şi nu în ultimul rând va putea să-şi consolideze poziţia regională.

La 57 de ani, pot spune că viaţa mi-a arătat multe, cu suişuri şi coborâşuri, dar cel mai important lucru pe care l-am învăţat este că întotdeauna trebuie să-ţi păstrezi echilibrul, să fi modest şi să încurajezi pe cei care poate au avut mai puţin noroc decât tine, să fi umil, dar vertical în acelaşi timp. Nu sunt lucruri deosebite, dar întotdeauna am considerat ca şi caracteristică fundamentală a unui om, omenia (de aceea este om). Profesional, cred că prin muncă, dar şi prin multă învăţătură, am reuşit să-mi aduc o mică contribuţie la bunul mers al societăţii, să pot să împart din ceea ce ştiu cu alţii. Profesia este importantă în viaţa fiecăruia, de aceea cred că un bun profesionist înseamnă un om cu viziune, cu fundamente solide şi gata să-şi ducă la capăt misiunea pe care o are.

Am avut şansa să cunosc multă lume să pot să-mi exprim ideile şi principiile, ceea ce m-a făcut să am o atitudine mai deschisă faţă de nou, faţă de provocări. Am trăit în general printre oameni care au avut încredere în mine şi m-au ajutat să înţeleg mai bine lucrurile, să gândesc că totul este posibil dacă vrei, dacă eşti convins că valorile la care aspiri sunt valori generale, în linie, valorile umane.

Pot spune că timpul a trecut repede, poate prea repede, dar nimic din ce am reuşit să fac nu ar fi fost posibil fără ajutorul soţiei mele şi a copiilor mei. Ei au fost alături de mine şi vreau să le mulţumesc încă o dată pentru aceasta. La această aniversare vreau să privesc înainte cu speranţa, că în această lume turbulentă şi nesigură, cel mai important rămâne soliditatea spiritului uman, solidaritatea, dorinţa de a lăsa ceva în spatele tău şi nu în ultimul rând credinţa că prin ce faci poţi aduce un plus de bine şi de frumos.”

×
Subiecte în articol: mihai tanasescu