x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Mihai Unghianu!

Astăzi e ziua ta... Mihai Unghianu!

de Ramona Vintila    |    14 Aug 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Mihai Unghianu!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

"Mi-am făcut datoria faţă de România..."



Mihai Unghianu, specialist IT, fost secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor, împlineşte mâine 62 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!".

"În primul rând, doresc să vă destăinui faptul că sunt deosebit de fericit, deoarece ziua mea de naştere coincide cu una dintre marile sărbători religioase ale creştinătăţii, Sfânta Maria. Sunt în plin proces de schimbare a modului de viaţă. Astfel, de câteva luni am adoptat un regim alimentar bazat pe fructe, legume şi produse ecologice. De asemenea, în paralel am început să acord multă atenţie efortului fizic, făcând multă mişcare - până la 4-5 ore pe zi. Toate aceste schimbări s-au materializat într-o formă fizică şi mai ales psihică foarte bună. Acest lucru mă ajută foarte mult în activitatea curentă, am mai multă energie, sunt mai vesel, mai optimist şi mă simt mult mai tânăr decât o arată vârsta biologică.

În trecut, am lucrat circa 25 ani în IT şi, fără lipsă de modestie, am fost un foarte bun specialist. Ulterior, mi-am dezvoltat abilităţile manageriale şi vreau să cred că am atins un nivel înalt în acest domeniu. Pentru cei care nu ştiu, am fost principalul organizator, la Palatul Parlamentului, al Summitului NATO. Spre marea mea bucurie, am avut apoi cinstea de a fi decorat de preşedintele României.

Toate realizările mele însă sunt rezultatul acumulărilor de cunoştinţe în cele mai variate domenii şi mai ales a celor legate de resursele umane. Am învăţat, şi azi, la rândul meu, pot să împărtăşesc din experienţa mea celor interesaţi, cum să lucrezi cu oamenii, cum să formezi echipe, cum să le asculţi problemele, cum să găseşti împreună cu ei soluţii, cum să găsească în tine un sprijin atunci când au nevoie, un îndrumător şi, de ce nu, un prieten. Am avut şansa să am mereu în jurul meu colaboratori excepţionali, atât în Guvernul României, cât şi în Camera Deputaţilor. Trebuie să recunosc că şi eu, la rândul meu, am învăţat multe de la ei, indiferent de activitatea pe care o desfăşuram. Azi, datorită lor mă simt mai bogat spiritual.  Cred că acei pe care îi aveam drept model în tinereţe ar fi mândri de realizările mele, iar dacă acest lucru le-ar putea fi transmis acolo în nefiinţă, aş dori să le mulţumesc mult pentru tot ce m-au învăţat. Mă gândesc acum, la 62 de ani, la marele profesor universitar Remus Niculescu, un mare matematician şi pentru mine un mare pedagog, îndrumător în anii studenţiei. În acelaşi context mă gândesc cu mult respect la dr ing. Hercule Mănescu, care m-a ajutat enorm în activitatea de analist programator de sisteme. Tot domnia sa m-a învăţat şi mi-a dezvoltat principiile unui management eficient. Privind retrospectiv activitatea mea profesională, consider că mi-am făcut datoria faţă de colaboratorii mei, faţă de sarcinile cu care m-am confruntat şi, nu în ultimul rând, faţă de ţara mea, România. Cu toate acestea, dacă ipotetic aş fi din nou tânăr, aş face cam aceleaşi lucruri pe care le-am făcut deja. În plus, nu aş pleca din ţară pentru nimic în lume, ci aş deveni un militant activ, neimplicat politic ca şi până acum, pentru realizarea unei Românii prospere şi respectate în lume. Aş vrea să le transmit tuturor că, aşa cum spunea Gabriel Garcia Marquez, «Am învăţat că toată lumea vrea să trăiască pe vârful muntelui, însă fără să bage de seamă că adevărata fericire rezidă în felul de a-l escalada». Eu mă simt azi un om fericit.

În încheiere, doresc să mulţumesc redacţiei cotidianului Jurnalului Naţional şi coordonatorului acestei rubrici pentru că mi-a acordat cinstea de a-mi exprima câteva gânduri cu prilejul zilei mele de naştere."

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...