x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mirela Fugaru

Astăzi e ziua ta: Mirela Fugaru

10 Apr 2011   •   19:33
Astăzi e ziua ta: Mirela Fugaru

160610-4070885-mediafax-fot1a2ee6.jpgViaţa sa se desfăşoară între cabinetul de medicină dentară, Consiliul de Ad­ministraţie al Radio România, fami­lie, şi, nu în ultimul rând, acti­vitatea de textier. Mirela Fugaru îşi sărbă­to­reşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!

"Ce păcate o fi făcut neamul nostru de este îngenuncheat?!"
"Ici-colo câte un copăcel timid în­florit, mirosul de zambile din grădiniţa pe lângă care trec în fiecare zi în drum spre cabinet şi un soare ce încearcă tot mai des să învingă norii îmi aduc aminte că e primăvară şi, deci, e vremea să mai îmbătrânesc cu un an.

Prizonieră între pacienţii mei, activitatea de consilier în Consiliul de Administraţie al Radio România, îndatoririle de gospodină-şefă a casei, grijile zilnice de soţie, mamă şi fiică şi, câteodată, «coacerea» de versuri pentru un cântec, era cât pe ce să ratez momentul sărbătorii.

Şi până la urmă, parcă nici nu-mi arde prea tare de sărbătoare. Mă uit în jurul meu şi văd atâta tristeţe, suferinţă şi dezamăgire, atâţia oameni necăjiţi, că mă întreb ce păcate o fi făcut neamul ăsta al nostru de s-a hotărât Dumnezeu să-l pedepsească cu vremuri atât de urâte şi de grele, încât să-l îngenuncheze?! Şi parcă nu mai vrea să se ridice odată din ţărână…

Într-o  Românie în care valorile morale şi profesionale par să nu prea mai conteze, iar oamenii, sătui de minciuni şi promisiuni neonorate, se hotărăsc tot mai des să ia drumul Europei pentru o pâine mai mare şi mai albă, te mai întrebi şi ce să-i spui fiului tău ca să-l încurajezi acum, când termină studiile, ca să rămână aici, când ştii ce greu se găseşte un loc de muncă, ce salarii de mizerie au cei abia ieşiţi de pe băncile universităţilor şi cât de greu se trăieşte de azi pe mâine. Eu mai sper totuşi că el va prinde acea vreme în care prio­ri­tăţile acestei ţări vor fi educaţia, cultu­ra şi sănătatea, în care cei mici să aibă o copilărie fără griji, tinerii să-şi vadă visurile împlinite, iar bunicii să-şi poată trăi cu demnitate bătrâneţea…  

Astăzi pot doar să-i promit «Berbecului» care sunt că voi rămâne o luptătoare, crezând încăpăţânat că se poate întotdeauna mai mult şi mai bine. Vă invit şi pe voi să sărbătorim primăvara, prin rezistenţă şi prin luptă, cu şi pentru viaţă."

×