x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." Nadia Comăneci

"Astăzi e ziua ta..." Nadia Comăneci

de Ramona Vintila    |    12 Noi 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." Nadia Comăneci
Sursa foto: DAN MARINESCU/

"In momentul in care alegi drumul spre succes pentru că doreşti să fii prima sau aceea care face o minune trebuie să renunţi la căteva lucruri in stănga sau in dreapta. Nu este neapărat nevoie să fii gimnastă", ne-a mărturisit "Zăna de la Montreal". Nadia Comăneci implineşte astăzi 46 de ani.
Imagin din 1976 - Montreal
"In momentul in care alegi drumul spre succes pentru că doreşti să fii prima sau aceea care face o minune trebuie să renunţi la căteva lucruri in stănga sau in dreapta. Nu este neapărat nevoie să fii gimnastă", ne-a mărturisit "Zăna de la Montreal". Nadia Comăneci implineşte astăzi 46 de ani.


"Sunt o simplă romăncă..."

"Nadia Comăneci de astăzi faţă de cea de la 14 ani care spulbera recordurile la Montreal trăieşte intr-un alt timp. Sunt mămică, soţie, am un business, am o viaţă personală de care sunt foarte mulţumită. Calităţile pe care le aveam atunci le am şi acum.

Imi este foarte greu să spun ce am avut in plus faţă de celelalte gimnaste de valoare. Cred că am fost născută cu un talent, care probabil putea fi pierdut dacă nu aş fi fost la momentul potrivit acolo unde eram, la Oneşti. A fost o coincidenţă fericită pentru mine faptul că s-a intămplat totul in Oneşti. Am convingerea că sunt foarte mulţi copii care au talent, dar nu au şansă. Cănd ajung in Oneşti, acum am sentimentul acela de dor, pentru că am petrecut foarte mult timp acolo. Imi aduc aminte perfect in fiecare zi cum mergeam la antrenament, unde mă opream, pe unde treceam. Acele momente imi vor rămăne mereu in memorie. Sigur că treci şi prin momente grele cănd te găndeşti că este momentul să te retragi. Cred că face parte din viaţa de zi cu zi. Fiecare om trece prin aceste momente şi cred că tăria părinţilor mei mi-a dat puterea să merg mai departe, să continuu ceea ce am inceput. Datorez succesul meu părinţilor mei. Nu am inceput gimnastica cu găndul să căştig vreo olimpiadă. Este adevărat că trebuie să ai un ţel, dar eu am inceput, pentru că mi-a plăcut. Mi-am propus mult mai puţin decăt ceea ce am realizat şi mă găndesc acum la viaţa pe care o am. După 20 de ani de cănd m-am retras din gimnastică, tot ceea ce realizez acum este datorită experienţei căştigate in anii de gimnastică. Mă consider o romăncă, o persoană simplă, necomplicată, care ţine foarte mult la prieteni şi care ii ajută intotdeauna pe cei din jur atăt căt poate. Realizarea care mi-a adus cele mai mari satisfacţii este fiul meu. Profesional, succesul de la Montreal. Probabil că am un singur regret: că nu am reuşit să căştig titlul mondial absolut.

Ziua de naştere mi-o voi petrece in Oklahoma, pentru că la data de 16 noiembrie sărbătorim centenarul Oklahomei. Va fi un mare concert country, iar eu impreună cu soţul meu vom introduce pe scenă o căntăreaţă faimoasă, Amy Grant. De la anul ce urmează in viaţa mea imi doresc sănătate. Imi doresc să vin mai des in ţară pentru a fi alături de familia mea. Vreau să fac acest lucru din ce in ce mai des, pentru că ai mei au ajuns deja la o vărstă şi vreau să petrec căt mai mult timp cu ei."

×
Subiecte în articol: calendar