x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta… Nelu Barbu

Astăzi e ziua ta… Nelu Barbu

24 Apr 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta… Nelu Barbu

Nelu Barbu, prezentatorul meteo de la Antena 3, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!



"Aş vrea să apuc elixirul nemuririi..."
"Niciodată nu îmi fac planuri mari pe termen lung. Îmi place să cred despre mine că sunt genul de om care ia deciziile pe loc. Mă gândesc generic că ziua în care mă sărbătoresc va fi una liniştită, neapărat cu vreme frumoasă, petrecută în companie plăcută. Am şi câteva idei pentru partea asta, voi vedea care va avea câştig de cauză.


Băiatul blond care prezintă Meteo la Antena3

Nelu Barbu e un om ca toţi oamenii, plin de calităţi şi defecte, în concentraţii moderate, cu un job ca oricare job. Băiatul blond care prezintă Meteo la Antena3. Un dâmboviţean care se rătăceşte frecvent prin Bucureşti, chiar şi după 5 ani de locuit în Capitală. Mi-e greu să îmi fac o caracterizare obiectivă, pentru simplul motiv că aş putea exagera pe ici pe colo, în nici un caz la capitolul defecte.

Pe scurt, sunt juristul care la un moment dat a vrut să fie barman şi a ajuns prezentator al rubricii Meteo la cea mai bună televiziune de ştiri din România. Barman nu am ajuns pentru că am fost refuzat la interviu pe motiv că ei voiau o fată. Peste două săptămâni am fost acceptat în echipa Radio Puls Fm Târgovişte, unde timp de 4 ani am făcut de toate, de la DJ, la prezentator ştiri şi de la producător publicitate la director muzical. Sună pompos, dar nu e, cam aşa se întâmplă în radiourile mai mici. Toată lumea învaţă să facă de toate. Apoi a venit momentul în care am terminat facultatea şi am zis: Gata ! Procuror scrie pe mine, aşa că m-am prezentat la examen pentru admiterea în INM, dar cum prezenţa nu este suficientă,
n-am avut prea mare succes. Apoi, un fost coleg din radio m-a anunţat despre un interviu la actuala concurenţă, unde am început ca editor voce, apoi am auzit de Antena3 unde am fost primit cu braţele deschise. Se întâmpla acum vreo 5 ani deşi mi se pare că s-a întâmplat săptămâna trecută.


Totul se învaţă
Am învăţat că totul se învaţă şi dacă îţi doreşti ceva cu adevărat nu se poate să nu reuşeşti. Ştiu că trebuie să îţi placă ceea ce faci, altfel nu ai nicio şansă. Dacă ceva scârţaie, indiferent că vorbim de relaţii interumane sau de un loc de muncă, nu are rost să te chinuieşti, scârţâitul va deveni în timp de nesuportat.

Mi-aş dori să apuc ziua în care se va descoperi şi se va face publică existenţa unor alte civilizaţii în Univers. N-ar trebui să fie aşa departe momentul devreme ce Papa a ţinut un discurs la un moment dat pe tema asta. Şi aş mai vrea să mai apuc elixirul nemuririi. A! Şi dacă se poate înainte să ne omoare vulcanul din Islanda sau Acceleratorul de particule de la Geneva. Glumeam, că tot ne acuză lumea, în general, că panicăm poporul cu televizorul.

Câteodată mi-e dor să fiu copil. Culmea e că atunci când eram mic abia aşteptam să ajung la maturitate. Acum văd că nu e nici o filosofie, aşa că dacă s-ar putea din când în când să am 10-11 ani şi să mă trezesc dimineaţa si să îmi aducă mama cacao cu lapte sau omeltă la pat sau să-mi facă bunicul bărci din bucăţi de scândură cu vele din hârtie din caiete vechi de matematică ar fi perfect, indiferent dacă e sau nu ziua mea."

×
Subiecte în articol: calendar