x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Nestor Ratesh

Astăzi e ziua ta: Nestor Ratesh

de Ramona Vintila    |    06 Apr 2011   •   20:10
Astăzi e ziua ta: Nestor Ratesh
Sursa foto: Lucian Tudose/Agerpres

160045-lucian-tudose-agerpres-3964994.jpgSărbătoritul nostru a avut o carieră jur­nalistică impresionantă – 30 de ani la Europa Liberă, dintre care 20 de ani în calitate de corespondent la Washington al postului şi 10 ani ca director al departamentului românesc al aceluiaşi post, inclusiv în aproape întregul an de răscruce 1989. La sfârşitul carierei sale a fost timp de câţiva ani consilier pentru po­­litici editoriale al directorului general al întregului post Radio Europa Liberă/Radio Libertatea. Nestor Ratesh împlineşte astăzi 78 de ani. La mulţi ani!

„Trecerea unui an e un regret, inaugurarea unui nou an de viaţă creează o şansă. Cum te descurci între regret şi speranţă e o chestiune foarte delicată şi personală. Eu cred că încă mă mai descurc bine. Mai scriu, mai dau un interviu, eventual chiar televizat, şi viaţa curge aparent voios şi cu oarecare sens. Poate – zic poate – termin şi o carte în anul de viaţă ce începe. E aceeaşi carte pe care o promit de câtva timp. Nu e teribil de dificil să scrii o carte, dar e epuizant să scrii una cu o oarecare tentă autobiografică. Dacă scrii de bine înseamnă că te lauzi, dacă scrii de rău de ce să mai faci efortul de a înnegri hârtia. Aşa că… e greu, oameni buni. Ehei, când vorbeam la radio era mai uşor: ştiţi dumnea­voastră, verba volant!

La vârsta mea, fiecare an este un dar nepreţuit. De aceea, meditaţiile inutile nu-şi au rostul. Petrecerea este antidotul. Daţi-mi un telefon anul viitor dacă sunteţi interesaţi într-o asemenea petrecere, căci cea din acest an a avut deja loc! Scuze tuturor celor care anul acesta nu au apucat să chefuiască cu mine. Mă voi revanşa anul viitor dacă nu cumva sunt prea optimist.

«La mulţi ani!» tuturor celor care au «ales» să fie Berbeci. Îngrijiţi-vă coarnele şi folosiţi-le cu discreţie!”

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...