x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Oliver Sterian

Astăzi e ziua ta: Oliver Sterian

de Ramona Vintila    |    31 Aug 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Oliver Sterian
Sursa foto: /Agerpres

Vara este pe sfârşite şi trupele autohtone încep să-şi facă socotelile. A fost un sezon cu multe cântări pentru formaţiile cu priză la publicul tânăr. Oliver Sterian, membru al trupei Voltaj, tocmai a împlinit 33 de ani.

"Sunt plin de îngrijorare. Nu ştiu ce va să fie. Noi lucrăm pe firmă, dar avem şi contracte pe drepturi de autor. E adevărat, sumele pe care le încasăm pe drepturi de autor sunt mici. Au scăzut concertele, dar nu ştiu din ce cauză. Nu cred că e doar criza de vină.

În perioada asta lucrăm la piese noi şi cântăm prin ţară. Sunt lucruri obişnuite pentru orice trupă. Noi am avut o vară plină, cu foarte mult concerte la mare. Au fost destule cântări vara aceasta, dar nu la fel de multe cum erau în anii trecuţi. N-am avut mai mult de două sau trei concerte într-o săptămână, dar în anii trecuţi aveam şi 4-5 cântări pe săptămână. Am trăit vremuri în care aveam două concerte pe seară, acum, când avem două pe săptămână, suntem fericiţi. Vara aceasta am avut un concert la Costineşti, în Disco Tineretului, la care au fost 8.000 de oameni. Acesta este recordul nostru de audienţă. Am înţeles că discoteca aia este cea mai mare discotecă în aer liber din Europa. Aşa spun cei de acolo.

Toamna se numără bobocii. Noi acum vedem ce efect au avut piesele pe care le-am cântat în vara acestui an. Ca orice trupă care se respectă, acum ne apucăm să compunem piese noi. Vara aceasta am văzut multe trupe bune.
Îmi place muzica asta care se ascultă acum la radio. Nu ştiu cum se cheamă. Nu ştiu cine cântă. Mie îmi place distracţia, îmi place muzica. Ascult orice fel de muzică, mai puţin manele.

Cel mai frumos moment trăit în ultimul an? Nu ştiu ce să zic. Cred că e vorba de concertul din Costineşti. A fost ceva fantastic. Am văzut mulţi tineri foarte fericiţi, care s-au bucurat de muzica noastră. Tot turneul pe care l-am derulat vara aceasta pe Litoral a fost o reuşită.
Nu vreau să aud de politică. Nu vreau să aud de cei care ne conduc. Şi nu mă refer doar la cei de acum. Mă refer la toţi.

Aş schimba multe lucruri în România, dacă aş putea. În primul rând, mă gândesc că trebuie schimbată forma de guvernare. Apoi aş schimba veniturile, ca să trăiască toţi românii mai bine. Şi aş schimba şi declaraţiile pentru drepturi de autor. Eu nu am venituri din drepturi de autor, dar dacă aş avea, m-aş duce să-mi depun declaraţia. Mai bine să stau la coadă decât să stau la puşcărie.

Aş vrea ca ziua să fie de 48 de ore, să am timp să fac cât mai multe lucruri. Mi-ar plăcea să fiu mai tânăr cu zece ani, deşi nici acum nu sunt bătrân.
România este un circ patetic, penibil. Astea sunt vremurile pe care le trăim acum. De vină nu e nici ţara. De vină nu sunt nici oamenii simpli. Nu aş pleca din România. Am cântat de două ori în străinătate. Îmi place să merg acolo doar în vizită. Mereu mă simt bine aici, în mocirlă. E mocirla noastră şi îmi place."

×
Subiecte în articol: calendar