x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Radu Mazăre

Astăzi e ziua ta: Radu Mazăre

04 Iul 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Radu Mazăre

Radu Mazare, primarul Municipiului Constanta, implineste astazi 44 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!'

"Uneori sunt si foarte romantic'
"Sunt ocupat cu pregatirea defilarii de maine, din Mamaia. Imi pregatesc costumul de spartan, coiful PNL, costumele fetelor. Va fi inceputul realizarii unui carnaval la Mamaia. Spuneam, de curand, intr-o emisiune tv ca vad ca barbatilor le este greu sa tina o femeie, daramite sa tii 10-15 fete dupa tine. Nu credeti ca e o munca?

Cei care citesc aceste randuri, cred ca ar trebui sa stie despre mine ca uneori sunt si foarte romantic.

Despre inceputurile mele in politica, pot sa va spun ca eram ziarist si am fost condamnat, pentru un articol, la 6 luni de inchisoare, cu executare. Drept pentru care am decis sa candidez, nu ca sa obtin vreo imunitate parlamentara. Asa am ajuns deputat, iar cand am candidat pentru primarie, mi-am dat seama ca sunt un om mult prea activ si ca pot sa schimb lucruri, iar din calitatea de deputat, ca si cea de ziarist, nu poti schimba, nu poti sa construiesti si mie imi place sa construiesc.

Eu fac altfel de politica, nu sunt politician de scoala europeana, cu cravata stransa, costumul, sotia, copiii. Sunt mult mai liber si probabil ca vedeti asta, si in ceea ce spun si in ceea ce fac. Nu sunt disperat dupa functii, nu traiesc pentru functii. Pentru felul in care inteleg eu sa fac politica, doua componente sunt esentiale: sa-ti tii promisiunile si sa te comporti natural, sa nu incerci sa pari ceea ce nu esti, cum fac aproape toti ceilalti politicieni.

«Mai bine» in viata romanului de rand nu stiu sa spun cand va veni, este o chestiune mult prea complexa ca sa o putem lamuri in trei cuvinte. Este o chestiune care tine de mentalitate, de Europa. Ce inseamna «mai bine»? Am fost in multe tari in care oamenii sunt mult mai saraci decat romanii si sunt mai fericiti. De obicei, fericirea nu este corelata cu nivelul material. Elvetienii, cei din tarile nordice, unde se traieste cel mai bine din punct de vedere material, sunt pe primul loc la capitolul sinucideri.

Daca nu as fi roman... Depinde unde m-as fi nascut! Daca m-as fi nascut in Cuba, as fi fost revolutionar, daca m-as fi nascut in America, probabil as fi fost aventurier, depinde cand si unde m-as fi nascut.

Privind in urma, vad o viata traita din plin si daca ar fi sa o iau de inceput, as face exact aceleasi lucruri. Ca sa ma fac mai bine inteles, vreau sa va povestesc urmatoarea intamplare. Acum cateva zile, eram pe plaja, o prietena imi facea masaj si langa mine venisera cateva din fetele de la Fashion TV, cu care avem o colaborare. Ele faceau plaja fara sutien. Langa mine, era un tatic cu sotia, cu doua fetite mici, garbovit, le umplea copiilor galetusa cu nisip. Fetitele il strigau, iar el nu-si lua ochii de la fetele care stateau langa mine. Depinde ce vrei in viata! Nu-mi reprosez nimic pentru ca niciodata nu am facut rau si nici nu am dorit raul nimanui, chiar daca multi mi-au facut rau.

Cred ca cel mai important este sa te impaci cu tine si cu viata, dupa care o sa stii sa te bucuri de ea.

Inchei, marturisind ca toata viata mea, mi-am iubit parintii, i-am respectat si le multumesc ca sunt ceea ce sunt, mamei mele, de fapt, pentru ca tata nu mai exista.'

×