x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Rodica Mandache

Astăzi e ziua ta: Rodica Mandache

13 Apr 2011   •   19:25
Astăzi e ziua ta: Rodica Mandache
Sursa foto: Lucian Alecu/Jurnalul Naţional

De la prima amintire, spectator de teatru, la vârsta de 3-4 ani, teatrul a fost magie. În familia sa era tratat ca o religie. Oraşul său natal, Iaşiul, prin tot ce respira o ducea spre iubire de teatru, spre profesorii săi de liceu, adevăraţi mari actori. Inepuizabila, fermecătoarea actriţă Rodica Mandache îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!

„Mă simt legată pe veci de soarta acestui pământ şi a oamenilor de aici. Eu aici înţeleg fericirea şi, mai ales, nu cred că aş avea putere să fiu neferici­tă pe alt pământ (…). Viaţa este o călătorie fascinantă. (...) Omul este programat să fie câştigător, alergător, învingător. Problema e că nu ştii să crezi – spun indienii-americani”, ne povestea sărbătorita noastră.

„Când e ziua mea, ştiu că mai îm­bă­trânesc un an. Timpul poate distru­ge orice, dar nu şi minunile din mi­n­tea şi inima mea. Mulţumesc struc­tu­rii mele că mă ajută să fiu cu pi­cioa­rele pe pământ şi cu speranţele în zbor! Viaţa rămâne minunea mi­nunilor şi eu fac parte din ea şi grija mea e să nu mă risipesc. Cu timpul am căpătat ce nu aveam deloc atunci când eram tânără, adică înţelep­ciune! Înţelepciunea te ajută să treci peste prăpăstii şi să supravieţuieşti.

Anul acesta am devenit bunică! Totul e nou şi peste tot sunt cărări ne­bătute. Sunt o norocoasă! De câte ori viaţa obosea şi apărea rutina, ve­nea de undeva o lumină nouă, ceva, cineva! Sunt fericită şi iubesc pe toată lumea! Îmi urmez inima şi sper ca nimic să nu se usuce!”

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...