x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Ruxandra Săraru

“Astăzi e ziua ta...”: Ruxandra Săraru

de Ramona Vintila    |    17 Apr 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”: Ruxandra Săraru
Sursa foto: Victor Stroe/

“Nu se poate face perfor­man­ţă fără a plăti preţul vieţii personale. Extraordinar ar fi să-ţi găseşti un partener de viaţă care să-ţi înţeleagă as­piraţiile, ceea ce se întîmplă tot mai rar...”. Ruxandra Săraru împlineşte astăzi 49 de ani.

“Nu se poate face perfor­man­ţă fără a plăti preţul vieţii personale. Extraordinar ar fi să-ţi găseşti un partener de viaţă care să-ţi înţeleagă as­piraţiile, ceea ce se întîmplă tot mai rar...”. Ruxandra Săraru împlineşte astăzi 49 de ani.

“Sînt ocupată cu organizarea unor evenimente dedicate împlinirii a 80 de ani de la înfiinţarea Radio­difuziunii Române pentru că sînt preşedinta Fundaţiei Radio Ro­mânia. Sînt cel mai tînăr preşedinte al Fundaţiei. Chiar în aceste zile des­chid o expoziţie, la Opera Naţio­nală, a studenţilor de la Universita­tea de Arte Plastice pe tema «Lacul Le­bedelor», de pictură, grafică, sculptură şi design vestimentar, o paradă de modă neconvenţională. Pregătesc încă o expoziţie pe tema «Macbeth» pentru că inaugurăm o stagiune permanentă de expoziţie la Opera Naţională şi pregătesc un mare festival de film – Gala Filmului Ro­mâ­nesc – care va avea loc între 4 şi 8 iu­nie în Parcul Naţional din Bucureşti. Apoi, realizez emisiunile mele, în­tîlnirile mele esenţiale cu oameni care marchează România în acest moment tulbure de tranziţie. Vreau să aduc în prim-plan adevăratele valori care ori s-au ascuns, ori au fu­git, ori sînt atît de rare în spaţiul românesc. Împlinesc 49 de ani, sînt înainte de o vîrstă rotundă şi mi-aş dori să îmbătrînesc într-un radio public cu valori de radio public, nu de radio comercial. Aş vrea ca radioul să-şi păstreze menirea şi să rămînă acel loc de suflet al publicului as­cultător.

Cred că pînă acum televiziunile au contribuit foarte mult la «minu­su­rile» României pentru că au propagat nonvalorile, de multe ori vulgarita­tea, comercialul. Ar trebui regîndit tot în audiovizualul românesc. Presa stă mai bine. Radio România Actua­lităţi a încercat să păstreze un echi­libru în aceste vremuri tulburi. La Radio România încă se propagă ade­văratele valori. Nu ştiu însă cît.

Am rămas aceeaşi împătimită de jurnalism, dar cred că există şi altceva pe lume, acum, la 49 de ani. Dacă pînă acum credeam că numai jurnalism există pe lume, acum cred că există şi altceva. Viaţa este foarte frumoasă, complexă şi demnă de trăit.

Sînt foarte multe personalităţi pe care le-am întîlnit de-a lungul timpului şi cred că fiecare şi-a pus amprenta cumva în biografia, viaţa şi destinul meu. Aş avea un cuvînt de spus faţă de părinţii mei. Nu pot să vorbesc de unul fără de celălalt – Liliana şi Dinu Săraru au fost factorii hotărîtori nu numai ai venirii mele pe lume şi ai destinului meu, ci şi ai creşterii şi educării copilului meu. De asemenea, trebuie să-i men­ţionez pe Răzvan Theodorescu, domnul Eugen Preda şi o mare personali­tate, Gabriel García Márquez.

În rest... îmi doresc să muncesc într-un loc în care valoarea, calitatea, obiectivitatea şi echidistanţa să fie la ele acasă.”

Felicitare vs mustrare

“Mă felicit că am un băiat ex­traordinar, că am ştiut să fiu o mamă prietenă şi că el a ajuns pe propriile puteri un performer la Facultatea de Drept. Îmi pare rău că am plecat prima oară din radio şi mi-ar părea rău să plec din nou”
Ruxandra Săraru

×
Subiecte în articol: calendar radio