x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Silviu Biriş!

Astăzi e ziua ta... Silviu Biriş!

de Roxana Vintila    |    06 Oct 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Silviu Biriş!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

Este unul dintre cei mai tineri, dar şi cei mai apreciaţi actori ai Teatrului Naţional Bucureşti... A jucat Molière, Shakespeare, George Bernard Shaw, Jean Anouilh, A.P. Cehov, I.L. Caragiale şi alţi "grei" ai dramaturgiei universale.



A avut un rol de excepţie în filmul "Restul e tăcere"... Îndrăgitul actor Silviu Biriş împlineşte astăzi 36 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Înainte de toate aş dori să vă mulţumesc pentru gândul bun îndreptat către mine, prin prezenţa mea în această rubrică a Jurnalului Naţional. Această consemnare mă onorează şi mă motivează să nu renunţ şi să merg mai departe pe acest drum-destin, pe care am pornit în urmă cu 17 ani şi care este... actoria! Dacă v-aţi gândit şi la mine în acest început de octombrie, înseamnă că munca mea nu a trecut neobservată şi sunt fericit!

ADIO BOEMIE!
Ce voi face de ziua mea? Nimic diferit de alte zile... Voi merge la Teatrul Naţional, unde voi avea repetiţii pentru spectacolul «Sinucigaşul» de sâmbătă, dar voi ciocni şi un păhărel cu minunaţii mei colegi din distribuţie. Seara cred că voi evada în singurătăţile mele, voi lectura mai departe Jurnalul Fericirii de Steinhardt şi le voi oferi copiilor o felie de tort (neapărat cu ciocolată!)

La ce visez? à la belle époque! Glumesc. Adio boemie! Timpul se strânge în jurul nostru necruţător şi parcă suntem hăituiţi într-o goană nebună către nicăieri... În aceste clipe ale secolului nostru comun sunt foarte tulburat, ca majoritatea celor care conştientizează «poluarea socială» de afară, derutat şi sceptic. Familia, meseria, prietenii rămân punctele mele de sprijin permanente. Descopăr cu încântare şi speranţă «insule de oxigen» în publicul ce vine cu miile în sălile de teatru sau de film românesc, căutând terapie prin artă. Totuşi, sunt oameni care reuşesc sau măcar încearcă să înlăture ignoranţa şi trufia şi să devină mai buni.

IUBIRE NECONDIŢIONATĂ
Am sentimentul că fac parte dintr-o Rezistenţă şi lupt alături de camarazii mei pe care i-am numit mai sus. Azi, de ziua mea, doresc să le mulţumesc: Dragi Camarazi, vă mulţumesc pentru energia bună pe care mi-aţi oferit-o de fiecare dată şi regret dacă v-am dezamăgit. Vă iubesc necondiţionat şi vă rog să încercaţi să nu abandonaţi. Luptaţi pentru decenţă, bine şi frumos! Eu nu renunţ, pentru că sunt un Luptător! Dacă obosiţi şi este firesc acest lucru, vă aştept în sălile de teatru să vă ofer energia mea, dragostea mea, pe mine însumi. La mulţi ani şi Dumnezeu să ne ajute!"

×
Subiecte în articol: calendar