x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar ASTĂZI E ZIUA TA... - Sorin Oprescu

ASTĂZI E ZIUA TA... - Sorin Oprescu

de Ramona Vintila    |    07 Noi 2008   •   00:00
ASTĂZI E ZIUA TA... - Sorin Oprescu

“Sunt un om care ştie să dăruiască”
I se spune “Primarul bestial, care face totul la timp şi legal”. Asta pentru că într-o zi a făcut o glumă cu colaboratorii săi pe acest subiect, după ce a ascultat nişte versuri dintr-o piesă a celor de la Vama, “Sunt poliţist bestial….”.  Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, împlineşte astăzi 57 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.



 “Cred despre mine că sunt mai mult doctor decât primar, mai mult profesor decât politician şi, cel mai sigur, sunt independent, mult mai independent decât vor ei să fiu… În biroul de primar mă simt bine dacă fac lucruri pentru oameni. Nu ştiu să trăiesc singur.

Sunt un om care ştie să dăruiască. «Frumuseţea este în ochii privitorului», mi-am spus tot timpul, şi m-am bucurat de bucuriile lor, am plâns pentru tristeţile lor şi sufăr cumplit când îmi bate la uşă un amărât şi nu am cum să-i rezolv problema. Credeţi că m-am aşezat vreodată pe scaunul de primar?! Vă înşelaţi. E prea mare şi prea rece pentru mine. Nu voi pune niciodată un birou impozant între mine şi oameni.

Cu colaboratorii mei, care sunt şi prietenii mei, poate chiar familia mea (căci petrec cu ei 12-14 ore din 24), vorbesc la o masă scundă cu canapea şi două fotolii. Aşa ne putem privi în ochi şi putem comunica. Am «defectul» ăsta de doctor. Îi îmbrăţişez pe toţi, mă pup cu oamenii pe stradă chiar dacă nu-i cunosc.

Mă şi ceartă fetele mele de la Comunicare pentru asta. Zic că uneori exagerez. De ziua mea, am atâtea planuri cu mine, cu Bucureştiul, cu oamenii… Îmi doresc ca guvernanţii să înţeleagă că trecerea spitalelor la Primărie nu este un moft al lui Oprescu, ci o necesitate şi o soluţie la ieşirea din criză a sistemului sanitar. Vreau să ridicăm repede nişte parcări în oraş, să descongestionăm traficul, să construim autostrada suspendată…Şi să nu uitaţi de 800.800.882. Am creat un fel de 112 al străzilor, mă bazez pe sprijinul bucureştenilor să-mi semnaleze orice nemulţumire ar avea, orice defecţiune întâlnesc: gropi, semafoare stricate, ţevi sparte… Sunt multe de făcut. Dar eu am timp, energie şi voinţă şi o să-i fac pe bucureşteni să-şi iubească Bucureştiul, că-i al lor şi omul sfinţeşte locul!

Şi îmi mai doresc sănătate şi putere de muncă, să stau cât mai mult la Primărie, dacă şi bucureştenii mă vor. Şi între timp, să mă ajute Dumnezeu să-mi ţină familia aproape, că fericiţi sunt cei care pleacă la muncă cu plăcere, dar şi mai fericiţi sunt cei care au la cine să se întoarcă! Apropo, ştiti ce-i ăla un stilist? Un moldovean care ţine cu Steaua!” (râde!)

×
Subiecte în articol: calendar