x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Sorin Simion

Astăzi e ziua ta: Sorin Simion

de Ramona Vintila    |    10 Iul 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Sorin Simion

A scris 13 carti, are brevete de inventie, a scris nu­me­­roase lucrari stiintifice – unele premiate, a pri­mit (inclusiv de la presedintele Romaniei, Ion Iliescu) ordine, distinctii si diplome, a construit o casa, a sadit copaci si, nu in ultimul rand, are o sotie si trei copiii minunati. 'Cu toate ca sunt un tip alambicat, am facut mult bine oamenilor. Nu inteleg de ce prezenta mea, activitatea si rezultatele mele trezesc in unii atata ura si invidie'. Conf. dr Sorin Simion, seful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Colentina, isi sarbatoreste joi (14 iulie) ziua de nastere. La multi ani!

Un profesor este precum o lumanare, se consu­ma pe sine insusi pentru a-i lumina pe altii
'Traiesc destul de greu, fiind posesorul unei he­pa­topatii in tratament la Institutul Fundeni, in grija prof. univ. dr Dan Tulbure si prof. univ. dr Irinel Popescu. Cei care citesc aceste randuri trebuie sa stie ca doua lucruri sunt foarte importante: viata si fami­lia. Viata de medic in Romania? Inseamna, in special pentru tineri, un fel de prostitutie morala; pentru noi, cei mai in varsta si cu experienta, re­cu­nos­cuti pe plan intern si in­ternational, inseamna pas­trarea valorii medicinei romanesti. Daca as pu­tea, as schimba si respecta sistemul sanitar si de invatamant in Romania. La mine, daca m-as in­toarce in timp, as respecta mai mult sanatatea pen­tru care lupt acum din raspu­teri.

Cea mai mare implinire sunt cele peste 10.000 de operatii reusite si un numar mare de studenti pe care i-am invatat si care ma respecta. Cel mai profund regret se leaga de perioada in care am fost se­cretar de stat si nu am fost lasat sa implementez o adevarata reforma pe care doream sa o aplic in sistem.
Imi doresc ca cei trei copii ai mei si sotia mea sa fie sanatosi, iar copiii cei mai mici sa nu aiba probleme la scoala.'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...