x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Teodora Enache!

Astăzi e ziua ta... Teodora Enache!

de Ramona Vintila    |    30 Sep 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Teodora Enache!

"Eram studentă în ultimul an, aveam doar o chitară şi întâlnirea cu jazzul (pe care nu îl cunoşteam nici măcar teoretic, nu ascultasem, nu ştiam nimic despre această muzică. Am început să o cânt înainte de a o cunoaşte) mi-a schimbat brusc direcţia", mărturisea într-un interviu una dintre cele mai bune voci ale jazzului românesc.



Teodora Enache îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Astăzi, de ziua mea, aleg prin a-mi serba inima. Inima, îndrăzneaţă, cutezătoare, în marea ei simplitate, ştie că întotdeauna EA a avut dreptate, deşi nu a câştigat toate bătăliile... Cu răbdare şi dăruire, în timp, şi-a cucerit rolul de stăpână. Atotputernica inimă, cu raţiunile ei, m-a condus către muzică, într-un timp în care Mintea (concurenta ei numărul 1), matematic structurată, luptă cu îndârjire pentru supremaţie... Da, Inima, cu jocurile şi nuanţele EI, m-a condus către muzică. şi, curios, muzica, cu cât o aprofundez şi o asimilez, mă conduce adânc... către EA, către INIMA mea. Aşa, o pot cunoaşte mai bine. Aşa mă pot cunoaşte mai bine.

ROSTUL VERBULUI A FACE ŞI TRĂIREA VERBULUI A FI
Tot Ea, INIMA, m-a condus către povestea de iubire pe care o trăiesc astăzi, alături de familia mea. EA, romantică şi graţioasă, nu îmi dă răgazul să visez, pentru că este extrem de ocupată cu prezentul... Dacă Teodora Enache visa cu fervoare la începuturile carierei ei la rostul verbului A FACE, astăzi, Teodora Enache trăieşte plenar verbul A FI - şi poţi vedea acest lucru şi în muzica ei, pe scenă şi în spatele ei. Cu mare intensitate. Aşa că urarea pe care i-aş face-o eu astăzi Teodorei ar fi: «Să foloseşti fiecare clipă pentru sfânta fiinţare!!! Şi pe scenă şi în spatele ei!!!»"

×
Subiecte în articol: calendar