x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Teodora Ungureanu

"Astăzi e ziua ta...": Teodora Ungureanu

de Ramona Vintila    |    13 Noi 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Teodora Ungureanu
Sursa foto: Paul Buciuta/

A impărţit cu Nadia Comăneci ani de trudă şi cantonament, dar şi bucuria medaliilor de la Montreal. Din 1993, impreună cu soţul ei, fostul gimnast Sorin Cepoi, s-a stabilit in SUA. In prezent, cei doi conduc clubul de gimnastică "Dynamic Gymnastics", New York. Teodora Ungureanu implineşte astăzi 47 de ani.

A impărţit cu Nadia Comăneci ani de trudă şi cantonament, dar şi bucuria medaliilor de la Montreal. Din 1993, impreună cu soţul ei, fostul gimnast Sorin Cepoi, s-a stabilit in SUA. In prezent, cei doi conduc clubul de gimnastică "Dynamic Gymnastics", New York. Teodora Ungureanu implineşte astăzi 47 de ani.

"Păstrez aici, in America, doar medaliile olimpice, iar celelalte medalii pe care le-am cucerit in cariera mea sportivă sunt acasă, in Romănia, la mama mea. Momentul meu de glorie a fost olimpiada din ’76, de la Montreal, apoi Mondialele Universitare din ’79. Bineinţeles, urmează viaţa de familie, care este foarte importantă pentru mine. Acestea sunt momentele cele mai plăcute din viaţa mea. Sacrificiile pe care le-am făcut pentru meseria mea? In primul rănd, fapul că am fost departe de casă. Lucram la sală in fiecare zi in jur de 7 ore, iar vacanţele erau foarte scurte şi foarte puţine. Cam două-trei zile de Crăciun şi o săptămănă vara. Toată lumea ştie că, pentru a ajunge un sportiv de performanţă, trebuie să iţi petreci mai tot timpul in sală.

Gimnastica de azi faţă de cea pe care o practicam eu a evoluat datorită aparatelor. Codul de punctaj s-a schimbat de mai multe ori de cănd am terminat eu cariera de gimnastă. Gimnastele de acum performează elemente foarte dificile, codul de punctaj cere foarte mult. Ca să fii un gimnast de mare performanţă trebuie să ai foarte multe aptitudini. Trebuie să fii un atlet complet.

Urmăresc la televizor ce se intămplă la Campionatele Mondiale, la olimpiade. Avem prieteni in Romănia şi aici care ne ţin la curent cu sportul. In rest, avem concursurile noastre interne din Statele Unite. Ne mai intălnim intre noi, antrenorii. Sunt antrenoare de gimnastică impreună cu soţul meu. Avem un club infiinţat de 12 ani. Acum avem o fetiţă talentată, care sperăm să ajungă la olimpiadă in 2012. Ea participă la campurile naţionale organizate de Federaţia Americană, care se ţin in Texas, şi sperăm că totul o să fie bine. Sunt măndră că am făcut parte din echipa Romăniei atăţia ani şi că am fost alături de colegele mele, Nadia şi celelalte sportive. Mă felicit că am rezistat atăţia ani in sport, chiar dacă a fost greu. Dacă aş putea să-mi realeg meseria, tot gimnastică aş face şi tot dedicată sportului aş fi. Nu am nici un regret, am fost tot timpul mulţumită de ce am realizat. Poate singurul meu regret este că nu am reuşit să ajung la finala la sol de la Montreal.

Nu am organizat ceva special pentru ziua mea, avănd in vedere că este miercuri. Probabil, voi merge cu fiica mea la cumpărături. Imi doresc sănătate, fericire atăt pentru mine, căt şi pentru cei din jurul meu. Vreau să-i urez Nadiei «La mulţi ani!», pentru că ştiu că a fost ziua ei ieri."

Abnegaţie

"Sunt măndră că am făcut parte din echipa Romăniei atăţia ani şi că am fost alături de colegele mele, Nadia şi celelalte sportive. Dacă aş putea să-mi realeg meseria, tot gimnastică aş face şi tot dedicată sportului aş fi"

Teodora Ungureanu, fostă gimnastă

×
Subiecte în articol: calendar