x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Valentina Ionescu

“Astăzi e ziua ta...”: Valentina Ionescu

de Ramona Vintila    |    08 Apr 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”:  Valentina Ionescu

Este producătoarea şi una dintre cele două gazde ale emisiunii “VINEri STAR la TVRi”, un program interactiv în care telespectatorii pot afla ce se întîmplă în România, dar şi despre ţara în care aceştia se află. Valentina Ionescu împlineşte astăzi 28 de ani.

Este producătoarea şi una dintre cele două gazde ale emisiunii “VINEri STAR la TVRi”, un program interactiv în care telespectatorii pot afla ce se întîmplă în România, dar şi despre ţara în care aceştia se află. Valentina Ionescu împlineşte astăzi 28 de ani.

“N-am înţeles niciodată de ce nu e frumos să întrebi o femeie ce vîrstă are! Sînt prea puţine situaţiile în care trecerea anilor nu se reflectă pe chipul urmaşelor Evei. Şi atunci de ce să ne mai ferim să spunem cîte primăveri «am adunat în buchetul vieţii»? Astăzi e ziua mea! Şi scriu mare şi citeţ că împlinesc 28 de ani!! Păi sigur, o să spuneţi că vîrsta îmi permite încă să strig în gura mare că mai adaug un an pe lista celor tre­cuţi... Vă răspund sincer că mi se în­tîmplă şi mie să mă uit în jurul meu şi să mă sperii cînd constat cîte fete frumoase s-au născut cu mult după mine. Dar nu-i nimic! Mă consolez cu gîndul că cineva, demult, a spus un lucru foarte inteligent şi adevărat: «Tinereţea stă în suflet şi nu în vîrstă!». Probabil v-aţi dat sea­ma deja că sunt un om optimist. Poate şi datorită tuturor şuturilor primite, transformate pe loc în paşi înainte. Cel mai dureros, dar cu cea mai mare viteză de propulsie, a fost momentul în care am decis să-mi gă­sesc un loc de muncă. Eram în anul III la Conservator şi în sesiunea de iarnă, la examenul de pian, din cauze «necunoscute», am primit o notă care pentru mine era mică. M-am enervat atît de rău, încît am comunicat părinţilor că nu voi mai studia la pian, ci îmi voi căuta o sluj­bă. Su­părarea a ţinut cît vacanţa de iarnă, nu mai mult, doar că am reu­şit să mă angajez. Unde credeţi? Ei da! La TVR. Prima persoană care mi-a prezis cumva acest destin a fost ma­estrul Iosif Sava, care, într-o Se­ra­tă muzicală la care am avut onoa­rea să fiu invitată, mi-a urat să ne re­ve­dem, peste ani, în calitate de colegi. Din păcate, nu l-am regăsit peste ani în TVR, dar am avut no­rocul să întîlnesc un alt om extraordi­nar – doamna Elise Stan. Au trecut de atunci şapte ani şi, dacă ar fi s-o iau de la început, n-aş schimba nimic.

 

Cred că într-adevăr trebuie să fii construit cumva altfel pentru a putea face această meserie. În cazul meu, luminile reflectoarelor, scena, publicul sunt elemente cunoscute încă din copilărie. La 7 ani am sus­ţinut primul recital de pian. Şi în acel caz publicul era cel care stabi­lea dacă ceea ce făceam eu era bine sau nu. Şi acum este la fel... doar că nu mai aud aplauzele, dar am alt reper. Graficul de audienţă urcă sau coboară. Cea mai frumoasă recompensă pe care am primit-o din partea publicului a fost Premiul pentru cea mai apreciată emisiune în anul 2007, în cadrul Galei Premiilor TVRi. Am primit atunci peste 100.000 de voturi. Gata cu lauda! Vă mulţumesc că «mă citiţi» şi vă salut de aici, din Zürich, unde am ales să petrec cea mai frumoasă zi din an!”

 

Altfel

“Cred că într-adevăr trebuie să fii construit cumva altfel pentru a putea face această meserie. În cazul meu, luminile reflectoarelor, scena, publicul sunt elemente cunoscute  încă din copilărie...”

Valentina Ionescu, producător, prezentator tv

×
Subiecte în articol: calendar