x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Veta Biriş

Astăzi e ziua ta: Veta Biriş

de Ramona Vintila    |    11 Aug 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Veta Biriş
Sursa foto: Bogdan Dănescu/Mediafax

Mai bine de 40 de ani a cântat oamenilor, le-a adus un strop de bucurie şi linişte în suflet. "Sunt fericită că exist, că am fost creată din nimic şi de niciunde, că am fost lăsată în această lume în care pot să dobândesc... eternitatea". Veta Biriş împlineşte astăzi 61 de ani. La mulţi ani!

"O rugăciune către ceruri zboară/ O rugăciune către Dumnezeu/ Mă rog fierbinte pentru a mea ţară/ Şi pentru tine drag poporul meu."
"Mă întreba cineva de ce nu-mi serbez aniversările aşa cum multe persoane publice o fac astăzi, în public, cu tămbălău, cu televiziuni şi toate celelalte. N-aş putea să fac acest lucru. Eu cred că viaţa personală, cu toate ale ei, nu trebuie să fie publică. Viaţa îţi aparţine, vârsta este a ta, iar bucuria adăugării unui nou an de viaţă este, cred eu, o bucurie cât se poate de personală pe care o împărtăşesc cu cei foarte apropiaţi mie. Asta fac de o viaţă, şi zic eu că fac bine. N-aş fi niciodată de acord ca cineva «să se uite pe gaura cheii în viaţa mea». Cu atât mai mult, n-aş încuraja o astfel de atitudine. Nu judec pe nimeni, fiecare face cum crede şi cum a fost educat.

Rămân la ideea că viaţa este cel mai frumos dar pe care îl avem, că depinde de noi să fim fericiţi, că trebuie să ne bucurăm de tot ceea ce este creaţie în jurul nostru, că trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt şi să fim siguri că, într-un fel sau altul, fiecare problemă îşi are o rezolvare. Fiecare dintre noi vine în lume ca să contribuie la înfrumuseţarea ei, s-o facă mai bună, să aducă frumos şi armonie în jurul lui. Eu, de pildă, cred că am venit în lume să aduc alinare şi bucurie prin cântec. Spun nişte versuri din cântecele mele: «Mama mi-o făcut gura/ Ca să mă astâmpăr cu ea» şi «Oi cânta cu drag în lume/ Cât oi avea zile bune». Cred că ăsta-i rostul meu în lume, şi aici, şi acum. Dacă m-aş fi născut în altă parte, fără îndoială, aş fi avut alt rost, altă misie, dar m-am născut între români, sorb cu bucurie şi nesaţ din spiritualitatea populară românească, unică şi atât de rafinată şi nuanţată, ca apoi, prin harul pe care l-am primit, să bucur la rândul meu pe cei care mă ascultă. Nădăjduiesc să-mi dea Dumnezeu sănătate, înţelepciune, răbdare, credinţă şi iubire, ca până în ultima clipă să fac ce am de făcut. Tuturor doresc acelaşi lucru."

×
Subiecte în articol: calendar