x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Victor Ponta

Astăzi e ziua ta: Victor Ponta

20 Sep 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Victor Ponta
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Preşedintele PSD, Victor Ponta, îm­plineşte astăzi 38 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



Datorez totul părinţilor mei şi ţării mele
"Trăiesc la intensitate maximă! Şi cu entuziasm maxim! Sunt într-un moment special al vieţii mele, când experienţa acumulată nu este deocamdată contrabalansată de obo­seală şi blazarea normale de la o vârstă încolo! Folosesc fiecare minut şi fiecare oră pentru a fi activ şi eficient în profesie, pentru a mă bucura de copii, familie şi prieteni, pentru a-mi satisface pasiunile (adică sportul şi cititul), am proiecte şi drumuri în care cred cu tărie şi pe care merg foarte hotărât! În plus, şi eu şi toţi cei apropiaţi suntem sănătoşi, aşa că, pe scurt, îi mulţumesc lui Dumnezeu că are un ochi bun pentru mine!

Cred în ce fac şi asta îmi dă o hotărâre, poate încăpăţânare, extraordinară! Aşa îi conving şi pe cei din jur să mă urmeze! Dacă nu aş face totul din convingere, nu aş face deloc, şi oricum s-ar vedea imediat!

Fără fals patriotism, datorez totul părinţilor mei şi ţării mele pentru că aici m-am născut, am crescut, trăiesc şi vreau să trăiesc toată viaţa, cu bunele şi relele locului! Nu m-am gândit şi nu mi-am dorit niciodată să mă nasc în altă ţară, dar mă gândesc mereu cum aş putea face ca lucrurile bune, care îmi plac în alte ţări, să le văd posibile şi aici!
Mi-aş dori să educăm oamenii în respectul pentru reguli, prin explicarea avantajelor acestui respect, dar şi prin coerciţie! De aici pleacă tot! Să avem o justiţie care chiar să facă dreptate, şi să renaştem pasiunea pentru practicarea sportului! Astea sunt primele care îmi vin în minte, ar fi multe altele!

Aş vrea să fiu mai răbdător, să am mai multă grijă de cei care ţin la mine, şi să-mi stăpânesc mai mult instinctul destul de agresiv!

«Mai bine» pentru românul de rând? Depinde de noi în general şi, responsabilizez din ce în ce mai mult, depinde de mine! Sunt din ce în ce mai mulţi cei care îşi leagă speranţa de mai bine de mine, tare aş vrea să nu-i dezamăgesc şi eu cum au făcut mulţi alţii!

Cel mai frumos moment pe care l-am trăit în ultimul an? La mare, la Neptun, în piscină când fără nici un efort special, Irina şi Andrei, copii mei, s-au jucat amândoi cu mine mai mult de oră! De obicei, fiind dife­renţă de cinci ani între ei ne jucăm separat, faptul că ne-am «unit» a fost fabulos! Prima dată mi-am dorit un băiat şi aşa a fost, a doua oară o fată şi aşa a fost! Acum îmi doresc un al treilea copil şi, iată, nu mai am do­rinţe secrete, decât să fie sănătos! Sunt multe momente pe care aş vrea să le retrăiesc, Dumnezeu a fost bun cu mine până acum! Dacă trebuie să fac un clasament strict cronologic - Andrei, Irina..."

×
Subiecte în articol: calendar