x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Victor Ponta

Astăzi e ziua ta: Victor Ponta

de Ramona Vintila    |    19 Sep 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Victor Ponta

Victor Ponta, presedintele PSD, implineste astazi 39 de ani. Jurnalul National ii ureaza 'La multi ani!'.

'Cu sau fara moment aniversar, programul meu arata ca fiecare luna septembrie din orice an. Ma pre­ga­tesc pentru inca cel putin doua luni si jumatate de program de dimineata pana seara si astept, ca oricare om, sa vina mai repede Craciunul si Revelionul!

Fiind o persoana publica, oamenii citesc in presa despre mine lucruri pe care nici eu nu le stiu! Eu sunt un om normal si imi doresc ca viata pu­blica sa nu se amestece cu viata privata. De multe ori acest lucru este imposibil, dar este un risc asumat o data cu statutul de politician.

A fi om politic si a fi presedinte PSD inseamna o mare responsabilitate! Daca lucrurile ar fi mers foarte bine in Romania, sa fii liderul Opozitiei nu era o pozitie dificila. Ar fi fost mult simplu decat acum. Astazi insa, oamenii au sperante foarte mari de la schimbarea pe care o asteapta cei mai multi dintre ei si-mi dau seama ca nu toate sperantele lor vor putea fi indeplinite. Multe lucruri vor trebui reparate in urma parjolului actualei guvernari.

Sincer, nu prea stau sa ma gandesc cum va arata Romania peste 100 de ani. Nu mi-am pus niciodata aceasta problema, ca nu ma preocupa in acest moment si mi-e foarte greu sa am o idee clara. Lumea se schimba mult prea repede si e un exercitiu pe care cred ca doar Asimov sau Herbert l-ar putea face. In schimb, chiar as vrea ca eforturile noastre de a construi un proiect pentru Romania sa aiba ecouri pozitive in timp – chiar si atat de departe!

La anul, cand voi implini 40 de ani, voi fi in focul bataliilor electorale si o sa-mi fie destul de greu sa fac un bilant, dar probabil bilantul se va face dupa alegeri. Ma intereseaza insa mai ales bilantul dupa primul an sau pri­mii ani in care noi vom fi efectiv la putere si vom incerca sa facem ceea ce oamenii asteapta de la noi. De-a lungul timpului, cred ca mi s-au pus toate intrebarile pe care le doream si foarte multe din cele pe care nu le doream! Ce sper este sa nu ma intrebe nimeni, niciodata, cate zile din cele 365 ale anului stau acasa cu copiii si cu familia si nu ma gandesc – sau nu vorbesc – despre politica.

Singurul gand legat de varsta este ceea ce mi-a zis un prieten si partener politic: ca am foarte putin trecut si am foarte mult viitor. Sa speram ca a avut dreptate!'

×