x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Victor Socaciu

Astăzi e ziua ta, Victor Socaciu

de Ramona Vintila    |    14 Ian 2013   •   00:05
Astăzi e ziua ta, Victor Socaciu
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Compozitor şi cântăreţ, autor a peste 450 de piese, manager cultural dar şi politician având la activ un mandat de deputat în Parlament, iar în momentul de faţă proaspăt numit ministru secretar de stat în Guvernul României, Victor Socaciu păşeşte astăzi în cel de-al 60-lea an de viaţă. Îi urăm “La mulţi ani” şi ne(îi) dorim să rămână acelaşi OM BUN.

“Am devenit omul căruia nu-i mai pasă de riscuri sau de costurile înfrângerilor, sub deviza romantică nu te lăsa!”
“Din copilul visător care cu timiditate cerceta lumea cu ochii mari şi plin de încredere, tranzitând etapa luptătorului care cu bună şi dreaptă credinţă încerca să-şi schimbe condiţia de naiv incurabil, am devenit astăzi, la amurgul vârstei, omul căruia nu-i mai pasă de riscuri sau de costurile înfrângerilor, sub deviza romantică nu te lăsa!

Îi aştept pe alţii să mă felicite, eu mă feresc s-o fac pentru că ar suna ca un fel de abandon pentru ceea ce încă mai am de gând să fac mai bun şi mai merituos. În ceea ce priveşte mustrările, aş avea nevoie de un Jurnal  întreg, dar poate cea mai importantă ar fi aceea că o parte din viaţa mea a curs fără sau cu puţin folos.

Un pesimist adevărat este, conform unei definiţii inteligente, un optimist bine informat. Am fost mereu un neobosit călător între cele două extreme şi nu neapărat dintr-o labilitate izvorâtă dintr-un spirit liber, ci din dorinţa de-a gusta mereu din sarea şi zahărul  al căror contrast face frumuseţea vieţii, iar fericit am fost doar pe drumuri spre lume şi înspre mine mereu.

Mă feresc să aprofundez semnificaţia acestui nou prefix şi prefer să-mi adun puterile, ca în timpul care mă scurtează cu indiferenţă să mai închei unele vise care lucrează încă în mine pentru artist, ca om al cetăţii.”

×
Subiecte în articol: victor socaciu