x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Viorica Viscopoleanu!

Astăzi e ziua ta... Viorica Viscopoleanu!

de Ramona Vintila    |    08 Aug 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Viorica Viscopoleanu!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

"Nu am putut renunţa la România..."



I-a plăcut dintotdeauna mişcarea... de când era copil. Pe vremea când era elevă a participat la o competiţie de cros. Aşa a început totul pentru cea care avea să devină campioană olimpică la săritura în lungime. Viorica Viscopoleanu împlineşte astăzi 70 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!".

"Cred că sportul nu este o meserie, este o pasiune, este ceva ce poţi face independent de meseria ta. Pentru a face performanţă ai nevoie de multă, multă muncă, ambiţie şi multe renunţări. Sunt o persoană modestă, dar foarte ambiţioasă. Tot ceea ce îmi pun în gând vreau să duc la bun sfârşit. Aşa am reuşit să fac performanţă. Ambiţia pe care am avut-o s-a dovedit o dată cu trecerea timpului.

POLITICA ŞI SPORTUL...
Sportul românesc are foarte multe probleme, mai ales pentru că el nu trebuie amestecat cu politica. Sportul este sport, am avut foarte multe rezultate bune de-a lungul timpului şi de aceea trebuie ajutat. Să nu uităm că sportul a dat cei mai buni ambasadori ai ţării!

Dacă aş avea putere, aş construi baze sportive pentru ca sportivii să nu mai fie nevoiţi să plece în străinătate pentru antrenament.
Am ÎnvĂŢat sĂ iubesc...

De-a lungul anilor, am învăţat să iubesc copiii, să fiu corectă, să-mi iubesc familia şi, mai ales ţara. De aceea nici nu am putut renunţa la România pentru altă ţară.  Mă felicit pentru că am ieşit campioană olimpică şi îmi pare rău că, deşi  Comitetul Olimpic şi Sportiv Român ne-a recunoscut mie, Iolandei Balaş şi Mihaelei Peneş titlul de campioane mondiale, cei de la Ministerul Sportului nu ne recunosc drepturile ce ni se cuvin.

MODEL

Mi-e foarte greu să-mi aduc aminte de visurile de altădată. Dar nu voi uita episodul în care eram în grupă cu mulţi campioni olimpici şi implicit alături de Iolanda Balaş. Acesta a fost visul meu dintotdeauna, să ajung ca ea. Îmi pare rău că de ziua mea nu mai sunt alături de mine cei care au dispărut din familia mea. Pentru că se apropie Campionatele Mondiale de Atletism le urez sportivilor noştri să se întoarcă acasă cu cât mai multe medalii. În rest... îmi doresc să fiu sănătoasă şi fericită, pentru a putea merge mai departe. Vreau să am grijă în continuare de familie, pe care o iubesc enorm, şi de cei doi copii, care sunt la casa lor. Îmi doresc linişte şi pace în lume."

×
Subiecte în articol: calendar