x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Voicu Enăchescu.

Astăzi e ziua ta: Voicu Enăchescu.

de Ramona Vintila    |    23 Mai 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Voicu Enăchescu.

Presedintele Asociatiei Nationale Corale din Romania, maestrul Voicu Enachescu isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. La multi ani!

'Multumesc JURNALULUI NATIONAL ca in fiecare an isi aduce aminte de aniversarea zilei mele de nastere si, mai mult decat atat, pune la dispozitie un spatiu generos care sa marcheze acest moment.

Ca si pe parcursul intregului an, ziua de astazi ma gaseste in plina activitate profesionala: repetitii si concerte cu Corul «PRELUDIU» (ne asteapta un examen foarte dificil: participarea in toamna acestui an la festivalul international «George Enescu», iar anul 2012 va marca 40 de ani de existenta ai acestui colectiv artistic), concerte, spectacole si turnee ale celorlalte formatii muzicale ale Centrului National de Arta «Tinerimea Romana» (Orchestra «PHILARMONIA», Ansamblul de muzica contemporana «ARCHAEUS», Ansamblul folcloric «CUNUNA CARPA­TILOR»), efortul continuu de a gasi solutii manageriale pentru rezolvarea multitudinii problemelor cu care ne confruntam zilnic (nu uitati ca suntem intr-o perioada de criza!!) si, atunci cand vreau sa uit de toate ma indrept catre casa fiului meu pentru a ma intalni cu cele doua minuni din viata mea: cei doi nepoti ai mei.

De multe ori, caut sa raman cu mine insumi, si-mi amintesc cu nostalgie multe momente frumoase din viata petrecuta in casa unui preot dintr-o localitate damboviteana, dar si neajunsurile care mi-au marcat anii copilariei si ai adolescentei tocmai pentru ca tata era preot.

Cred ca destinul meu a fost implinit cu ajutorul lui Dumnezeu si cu sprijinul moral extraordinar pe care l-am primit din partea parintilor mei. Nu cred ca in alt loc de pe pamant visele mele din copilarie si tinerete ar fi putut deveni rea­litate! Cu toate ca perioada pe care o traversam nu ne ofera prea multe motive de satisfactie, am convingerea ca macar nepotii nostri vor trai intr-o tara europeana si civilizata.

Sunt multe lucruri de facut, trebuie schimbata, inainte de toate, mentalitatea oamenilor, trebuie ca guvernantii sa se gandeasca mai mult la oamenii pe care ii conduc. Sunt o fire optimista si cred cu incapatanare ca va veni momentul in care sa nu ne mai fie rusine ca suntem romani.

In clipa in care arta si cultura vor fi incurajate si sustinute cred ca viitorul tarii poate fi salvat. Cred de asemenea ca asanarea morala a so­cietatii romanesti trebuie sa ne preocupe intr-o mai mare masura, mi­nciuna, impostura si hotia nu-si mai gasesc locul intr-o lume civilizata. In ceea ce ma priveste, multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am realizat pana la aceasta varsta!

Proiecte de viitor? Incerc sa desa­varsesc lucrul inceput in urma cu 40 de ani si sa impun Corul «Preludiu» ca pe o for­matie de elita in arta corala ro­ma­neasca si inter­na­tionala, iar in calitate de presedinte al Asociatiei Nationale Co­rale din Romania imi doresc sa re­punem in drepturi muzica corala romaneasca cu marile ei valori.

As indrazni sa aduc la cunostinta pu­blicului de toate varstele faptul ca in perioada 14-17 iunie va avea loc la se­diul Centrului National de Arta «Tine­rimea Romana» Gala «TINE­RIMEA ROMANå» la care vor par­tici­pa toate colectivele artistice ale institutiei.'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...