x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Zoia Alecu

Astăzi e ziua ta: Zoia Alecu

10 Ian 2015   •   12:49
Astăzi e ziua ta: Zoia Alecu

Scrie versuri, creează muzica potrivită şi dă viaţă cântecului cu strălucirea vocii sale, după cum îi şopteşte inima şi sufletul, emoţionând întotdeauna publicul. Zoia Alecu împlineşte la 10 ianuarie 59 de ani! Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!"

Îmi doresc să-mi rămână spiritul tânăr!
"Anul trecut a fost unul bun. Am avut concerte multe în locuri în care nu am mai fost sau în oraşe în care nu am mai fost de mulţi ani. Am fost la Festivalul Castanelor, la Baia Mare, unde a fost un un concert foarte frumos, la Mediaş, la Festivalul Cetate Seculară, unde am mers pentru prima dată şi am avut un concert deosebit, cu oameni extraordianar de calzi şi de primitori... Am fost la Folk You!, una dintre cele mai mari manifestări în muzica folk şi rock... Spre sfârşitul lunii noiembrie am intrat în studio pentru cel de-al patrulea album de autor. Am reuşit să orchestrăm cinci piese. Sigur că linia vocală definitivă se va pune ultima, când sunetul va fi foarte bun, fidel, probabil spre sfârştitul lunii martie, fiindcă intenţionez ca la finalul lunii mai albumul să fie gata. Mă pregătesc de un concert de Dragobete... Am mai multe proiecte anul acesta şi încerc să fac totul bine, să iasă lucruri de calitate, frumoase şi memorabile. Îmi doresc foarte mult să fiu sănătoasă şi în putere şi să-mi rămână spiritul tânăr, aşa cum am obişnuit lumea din jurul meu!

Am trăit multe momente frumoase în ultimul an. Mi-e greu să aleg unul pe care l-aş putea numi de referinţă... Am fost în Olanda, alături de băiatul meu şi de nora mea pe care o iubesc ca pe propria mea fiică, şi alături de nepoţica mea care e o frumuseţe de copil. E o bucurie să te afli în preajma ei, să te joci cu ea! Mă consideră cea mai bună prietenă de joacă! Seamănă foarte bine cu fiul meu şi e ca şi când l-aş avea, din nou, pe Ionuţ mic!

Cititorilor le urez tot binele din lume, să aibă belşug, pace şi bucurie, să se bucure de anul 2015 care, nu ştiu de ce, dar am presimţirea că va fi un an mult mai bun decât ultimii trei-patru ani. Ceva se va schimba şi va fi mai bine pentru toată lumea... Este nevoie să se promoveze cultura adevărată. Noi, românii, trebuie să avem grijă, pentru că a nu avea grijă de cultură, înseamnă a-ţi nega identitatea. Cultura spune totul despre un popor! Dacă ne raportăm numai la ieftinituri, nu e în regulă! Avem atâtea şi atâtea valori şi e păcat să nu promovăm valoarea şi să promovăm non-valoarea!"


×