x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Azi e ziua ta, Paula Seling

Azi e ziua ta, Paula Seling

de Ramona Vintila    |    25 Dec 2012   •   00:08
Azi e ziua ta, Paula Seling
“La 20 de ani iubeam nebunia clipei, la 30 iubeam nebunia scenei, acum, la 34, înţeleg de ce le iubeam, pe fiecare”

De-ar putea întoarce timpul... şi-ar dori să retrăiască oricare momente frumoase din copilărie. “M-aş întoarce la vremea când mai trăiau străbunica şi cei doi bunici: tatăl mamei mele şi tatăl tatălui meu. Era o lume de basm fiecare clipă petrecută la bunici! Mi-e dor de vremurile inocenţei. De viitor, când era necunoscut şi îndepărtat, când visam la cum va fi când voi fi mare”, povestea artista. Paula Seling împlineşte astăzi 34 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“În apropierea Sărbătorilor colindăm ţara-n lung şi-n lat, cântăm pentru şi cu oameni, cu toată inima. Este o perioadă extrem de încărcată, o perioadă care întotdeauna vine cu învăţăminte şi cu lucruri mari.
Poate cititorii acestor rânduri nu au avut ocazia, încă, să afle că... sunt un om simplu, foarte uşor impresionabil, foarte timid şi iubitor. Îmi plac oamenii, ador natura şi sunt îndrăgostită de animale. Nu cred în superstiţii, cred în Dumnezeu.

Cred că artistul înseamnă om care cântă ceea ce-i spune sufletul, om care face tot ceea ce poate, cu ceea ce are, în momentul în care se află pentru ca arta sa să primească sclipire. Nu sunt de acord cu cei care cred că orice artist e, cât de puţin, şi narcisist şI  că se aşteaptă la apreciere, adulare, poate o răsplată în premii... Nu este vorba de narcisism sau adulare, este vorba de dorinţa de a primi dovada că părţile din sufletul tău, pe care le oferi publicului, creează o punte către cei cărora le este dedicat. E greu de înţeles de ce un artist simte nevoia ca opera sa să vibreze în ceilalţi... Un artist este un receptor şi un transmiţător de idei, pentru el e o necesitate să împartă din trăirile sale, din învăţămintele sale, lumii. Este dovada de eşec dacă acestea nu ajung la oameni, dacă ideile pe care lucrările sale le promovează, nu-şi găsesc rezonanţă în sufletele ascultătorilor. Chemarea, dorinţa de a transmite, nevoia de a scrie, în fiecare zi, din trăirile sale, sunt DARURI şi, dacă nu sunt împărtăşite, au fost primite degeaba. Este ca şi cum nu şi-ar împlini menirea.

Cea mai mare împlinire este căsătoria cu Radu, cea mai mare împlinire profesională este prezenţa pe podium la Eurovision 2010, la Oslo, cel mai mare regret este că nu stau mai mult cu părinţii... Din punct de vedere profesional, cel mai mare regret este că, atunci când eram eu mai mică, nu au fost atâtea show-uri de talente la care aş fi participat cu siguranţă, şi aş fi câştigat, într-un timp mai scurt, mai multă experienţă.

La 20 de ani iubeam nebunia clipei, la 30, iubeam nebunia scenei, la 34, înţeleg de ce le iubeam, pe fiecare.

Nu am trăit degeaba. Vreau să valorific fiecare clipă de acum încolo. Nu mai vreau să pierd nimic din ce-mi oferă lumea pentru a înţelege mai bine ce urmează.”

×