x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cronica medicală: Alimentaţia modernă

0
Autor: Jurnalul National 14 Oct 2007 - 00:00

Orice s’ar zice trăim intr’o epocă de progres. Nu numai fiindcă am inlocuit diligenţele prin trenuri rapide şi suliţele prin mitraliere perfecţionate.

Orice s’ar zice trăim intr’o epocă de progres. Nu numai fiindcă am inlocuit diligenţele prin trenuri rapide şi suliţele prin mitraliere perfecţionate. Tot felul nostru de a considera viaţa s’a schimbat. Bunicii noştri nu numai că nu făceau baie, dar nici nu ştiau măcar să prepare alimentele. Poate că aveau stomacuri mai rezistente, poate că sufereau şi ei din cauza modului defectuos de preparare al bucatelor. In orice caz astăzi bucătăria a devenit mult mai suplă şi raţională. Pentru a putea aprecia lungimea drumului parcurs să considerăm doar sosurile. Unde sunt ingredientele ce intrau altădată in compoziţia acestora, unde sunt cuişoarele, scorţişoara, nucşoara, şofranul şi celelalte, scumpe bucătăriei orientale? Romănul de astăzi aproape că nu le mai cunoaşte numele. Alimentaţia noastră trebuieşte insă să devină din ce in ce mai ştiinţifică. In acest scop este necesar să se ţină in primul rănd seama de utilitatea fiziologică a substanţelor alimentare ce intră in compoziţia feluritelor măncări; că idrocarbonatele (zahăr) alimentează truvaliul muşchilor, că materiile albuminoide servesc la repararea uzurii propriei noastre substanţe.

Citeşte mai multe despre:   calendarul vremurilor

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 



Serviciul de email marketing furnizat de