x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar De ziua ta - Andra Măruță, cântăreață

De ziua ta - Andra Măruță, cântăreață

23 Aug 2016   •   00:10
De ziua ta - Andra Măruță, cântăreață

Cântăreaţa Andra Măruţă s-a născut, la 23 august 1986, la Câmpia Turzii, judeţul Cluj. A absolvit Liceul Economic "A.D. Xenopol" şi a urmat cursurile Facultăţii de Psihologie Muzicală de la Universitatea "Spiru Haret". Primul spectacol l-a susţinut pe scena Casei de Cultură din Câmpia Turzii, la vârsta de 7 ani, unde a cântat la un concurs "Tip Top Minitop". A înregistrat primul album ("Andra") la 14 ani, cu 10 piese în stilul R&B şi pop-dance, remarcându-se printr-o voce frumoasă şi o interpretare plină de sensibilitate.

Două single-uri extrase din acest album, pentru un videoclip, intitulate "În noapte mă trezesc" şi "Eu aş da", au devenit hit-urile anului. În 2002, Andra a lansat un al doilea album intitulat "Dragostea mea", de pe care alte două piese au devenit hit-uri: "Aş vrea" şi "Un ocean de-ai fi". Au urmat: "Vreau sărutarea ta" (2003) şi "Rămâi cu mine" (2005). Dragostea pentru muzica populară şi vocea bine timbrată, potrivită acestui gen muzical, au determinat-o să scoată, în 2007, împreună cu fratele ei, Săndel Mihai, primul său album de muzică folclorică intitulat "De la frate la soră". Albumul a fost răsplătit, pe rând, cu "Discul de Aur", apoi "Discul de Platină", iar în cele din urmă "Discul de Diamant", din partea casei de discuri producătoare.

După "Vis de iarnă" (decembrie 2007), la 5 martie 2008, Andra şi-a lansat albumul "Dragostea rămâne", pentru care artista a filmat un videoclip, împreună cu viitorul ei soţ, Cătălin Măruţă. Printre melodiile de pe acest LP, se numără şi câteva colaborări cu solişti celebri, unul dintre ei fiind italianul Nicolas Cantoro (cu acesta a interpretat, în cadrul Festivalului Callatis 2007, melodia "De-ai fi un înger"). În 2009 i-a apărut albumul "Iubeşte-mă azi, iubeşte-mă mâine". Mai amintim din discografia ei: "Album de familie" (2008), "Iubeşte-mă astăzi, iubeşte-mă mâine" (2009), "Inevitabil va fi bine" (2013). La 20 mai 2016 Andra a lansat, împreună cu David Bisbal, single-ul "Without you", o piesă de dans cu influenţe latino.

A avut colaborări şi în televiziune, prezentând emisiunile "Singuri cu vedeta" şi "O-la-la", a participat la emisiunea "O dată-n viaţă" de la TVR (2011), mai târziu făcând parte din juriul show-lui "Românii au talent". De-a lungul anilor, Andra a avut numeroase colaborări muzicale şi duete inedite cu diverşi artişti şi trupe, între care îi amintim pe Dan Bittman, Direcţia 5, What's Up, Vunk, Marcel Pavel, Marius Moga, Smiley, trupa Simplu.

Este căsătorită din 2008 cu prezentatorul de televiziune Cătălin Măruţă şi au împreună un băiat, David, şi o fetiţă, Eva.

 

×