x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Doina Levintza iubeşte frumosul

Doina Levintza iubeşte frumosul

de Ramona Vintila    |    10 Apr 2008   •   00:00
Doina Levintza iubeşte frumosul

"ASTĂZI E ZIUA TA"
 "Fiecare clipă mi-o trăiesc încercînd să aduc bucurie oamenilor prin ceea ce fac. Cea mai mare satisfacţie a mea este atunci cînd văd lumina fericirii în ochii celor care îmi privesc munca…", se confesează artista.


"Iubesc cu pasiune frumosul..."

"Eu visez totul cu ochii deschişi. Am o lume a mea, în care îmi găsesc resursele. În munca mea mă poate inspira o stare anume, un vis care poate deveni realitate...". Doina Levintza îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.

"Arta pentru mine este raţiunea de a fi, este încîntarea sufletului meu. Dintotdeauna am iubit cu pasiune frumosul, bunul gust, rafinamentul. Pe toate le găsim întrupate în artă. De aceea şi eu mă regăsesc în totalitate în artă, în munca artistică. Iubesc ceea ce fac, îmi iubesc cu ardoare meseria, iubesc frumosul şi oamenii. Fiecare clipă mi-o trăiesc încercînd să aduc bucurie oamenilor prin ceea ce fac. Cea mai mare satisfacţie a mea este atunci cînd văd lumina fericirii în ochii celor care îmi privesc munca. De aceea şi ieri, şi azi, şi mîine voi face mereu acelaşi lucru, pentru a face lumea să zîmbească, să fie mulţumită, să fie fericită, indiferent că e teatru, film, modă sau tv.

De-a lungul timpului am încercat să descopăr şi să promovez nume noi în modă. Am început cu Fashion Club, prin 1994, dar, din păcate, după cîteva spectacole am fost nevoită să renunţ, din motive financiare. Din 2001, de cînd am emisiunea «Levintza prezintă» la Prima TV, am reluat ideea de a ajuta şi promova tineri designeri, aşa că am organizat concursuri şi expoziţii. Am primit peste 3.000 de scrisori – pline cu dorinţe, visuri şi căutări. De cînd realizez această emisiune am reuşit să creez un spaţiu de expunere şi promovare a celor care merită să fie cunoscuţi în acest domeniu. Emoţia şi magia frumosului mi-au ghidat viaţa. Lor le-am sacrificat clipele şi visurile mele şi nu am considerat nici un moment că fac un sacrificiu, că fac prea mult sau că mi se cere prea mult. Mi-am contopit viaţa personală cu creaţia, le-am adus împreună, pentru ca să trăiesc în calm şi armonie. Totul pentru mine a fost o permanentă luptă pentru a impune frumosul şi fericirea pe care o aduce.

Dacă aş avea posibilitatea să aleg, nu cred că mi-aş fi dorit să trăiesc într-o altă perioadă. Viaţa mea este plină şi frumoasă, aşa cum este ea. Eu şi Dan Coma, soţul meu, iubim frumosul şi avem bucuria creativităţii. Ne place să călătorim, să ne bucurăm împreună cu prietenii, să cunoaştem tot ce e nou. Cred că întotdeauna trebuie să îmbini utilul cu plăcutul, în aşa fel încît să păstrezi un echilibru în viaţă. Cînd trăieşti sănătos, în efervescenţa permanentă a căutării noului şi a micilor bucurii zilnice – o carte bună, un obiect care îţi face plăcere, o floare care îţi mîngîie sufletul, o vorbă bună, o întîlnire cu un prieten drag – toate acestea acoperă urîţenia, minciuna, viclenia sau invidia. Atunci reuşeşti să ai o lumină deasupra capului şi drumul în viaţă îţi este binecuvîntat.

De ziua mea aş dori să îmi dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă, să pot crea în continuare, să pot să aduc bucurie oamenilor."

×
Subiecte în articol: calendar frumosul