x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Adrian Mogoş

Omul zilei: Adrian Mogoş

14 Iul 2010   •   00:00
Omul zilei: Adrian Mogoş

Colegul nostru, Adrian Mogoş, şeful Departamentului Investigaţii al Jurnalului Naţional, a câştigat premiul CEI SEEMO pentru Merite Deosebite în Jurnalismul de Investigaţie 2010 din partea Iniţiativei Central Europene (CEI) şi a Organizaţiei pentru Media din Sud-Estul Europei (SEEMO).

Un juriu internaţional reunit la Trieste, în Italia, a decis în unanimitate că investigaţiile prezentate de Adrian Mogoş constituie un exemplu de urmat pentru tânăra generaţie de jurnalişti: "Prin selecţia făcută, juriul a dorit să promoveze jurnalismul de investigaţie transfrontalier de înaltă calitate realizat de Adrian Mogoş, în dorinţa de a supune atenţiei publice subiecte de maximă importanţă".

Riscurile la care s-au expus ziariştii în demersul lor, calitatea investigaţiilor şi impactul mesajului asupra societăţii sunt criteriile de care juriul a ţinut seama în evaluarea a 24 de nominalizări provenite din cele 11 ţări membre CEI. Acest premiu se adaugă menţiunii de onoare primite de Adrian Mogoş în luna aprilie a acestui an pentru articolul "Falsă identitate - calea către Uniunea Europeană", în cadrul Global Shining Light Award de la Geneva, unde a avut loc Global Investigative Journalism Conference. Pentru recunoaşterea internaţională a talentului, a muncii depuse şi a profesionalismului, Jurnalul Naţional îl declară pe Adrian Mogoş "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar