x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Adrian Păunescu

Omul zilei: Adrian Păunescu

18 Aug 2010   •   00:00
Omul zilei: Adrian Păunescu
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Adrian Păunescu a devenit la 12 august membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Decizia de a i se oferi poetului acest titlu a fost luată de Adunarea Generală a membrilor Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ca urmare a unui demers al Institutului de Filologie şi al Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnolo­gică al aca­demiei moldovene.

Potrivit preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, distincţia a fost acordată „pentru contribuţia substanţială la procesul de apropiere a celor două maluri ale Prutului, inclusiv prin organizarea celebrelor spectacole «Flacăra», de asemenea, pentru promovarea consecventă a adevărului ştiinţific privind limba şi literatura română în Republica Moldova".

Adrian Păunescu a fost invitat la Chişinău la 30 august, înaintea sărbătorii naţionale „Limba noastră cea română", la Adunarea Generală a membrilor Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în cadrul căreia îi vor fi înmânate însemnele de membru de onoare al academiei. Cu prilejul conferirii acestui titlu, Jurnalul Naţional îl declară pe Adrian Păunescu „Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar