x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Alexandru Jitea

Omul zilei: Alexandru Jitea

19 Mar 2010   •   00:00
Omul zilei: Alexandru Jitea
5611-116412-alexandrujitea300.jpgCentrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" pre­zintă mâine premiera cu spectacolul "Sylvia" de A.R. Gurney, în regia actorului Alexandru Jitea. Piesa - un mare succes pe Broadway (a avut premiera în SUA în 1995) - se do­reşte a fi o izbândă şi în România.

Jitea a ales pentru in­terpretarea personajelor comice actori pe care îi cu­noaşte bine: Andreea Şofron, Lucian Ghimişi, Luminiţa Erga, Mihai Marinescu şi Ela Ionescu. Alexandru Jitea, cunoscut de public datorită rolurilor create, în special, la Teatrul Nottara, este şi profesor de arta actorului, dar totodată montează spectacole.

 La cei aproape 40 de ani, a întruchipat o galerie impresionantă de personaje, după absolvirea Fa­cultăţii de Teatru (clasa Mircea Albulescu, pro­moţia 1995), printre care cele din "Aşteptându-l pe Godot", "Lungul drum al zilei către noapte", "Îngeri în Ame­rica", "Hangiţa", "Billy şchiopul".
Pentru că a pus în scenă pentru prima dată în România piesa "Sylvia", Jurnalul Naţional îl declară pe Alexandru Jitea "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar