x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Alexandru Tocilescu

Omul zilei: Alexandru Tocilescu

24 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Alexandru Tocilescu
Sursa foto: Lucian Alecu/Jurnalul Naţional

Regizor



La Gala "VedeTeatru", organizată la Buzău de Teatrul "George Ciprian" şi dedicată în acest an regizorului-vedetă, premiul a fost acordat lui Alexandru Tocilescu pentru spectacolul "Sfârşit de partidă" de Samuel Be­ckett, montat la Teatrul Metropolis.

Această creaţie jucată de patru actori minunaţi a impresionat spectatorii şi în special juriul format din reprezentanţi ai publicului. La închiderea galei, au venit din partea unui spectator, pe nume Aurelian Mareş, impresii scrise pe hârtie despre această producţie, pe care le-a citit directorul Teatrului "George Ciprian", Marinela Ţepuş. "Un careu de aşi în mâna unui mare maestru realizează un spectacol unic, o adevărată performanţă teatrală.

Decrepitudinea creaţiei surprinse cu încetinitorul prilejuieşte spectatorului revelaţia unui teatru dens, chinuitor de lucid, de o teatralitate evanescentă. Doar praful cuvintelor acoperă zdrenţele timpului ca un spot. Paşii târşâiţi ai lui Clov mă urmăresc încă", scria spectatorul.

Pentru acest nou premiu meritat cu prisosinţă pentru "Sfârşit de partidă", Jurnalul Naţional îl declară pe Alexandru Tocilescu "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar