x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Alexandru Tocilescu

Omul zilei: Alexandru Tocilescu

05 Iul 2011   •   21:00
Omul zilei:  Alexandru Tocilescu

Primul regizor care va primi o stea pe Walk of Fame, Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Bucuresti, este Alexandru Tocilescu. Inaugurarea stelei se va face in cadrul unei ceremonii care va avea loc maine, la ora 12:00, in semn de apreciere pentru intreaga cariera a cunoscutului regizor roman. Ceremonia de azi vine cu putin inainte ca Alexandru Tocilescu sa implineasca, la 27 iulie, varsta de 65 de ani.

Proiectul 'Walk of Fame', dedicat 'valorilor artistice ale teatrului si filmului romanesc', este initiat si organizat de Teatrul Metropolis si centrul comercial Cocor din Capitala. Inaintea regizorului Alexandru Tocilescu au mai primit aceasta distinctie Florin Piersic, in ianuarie, Victor Rebengiuc, in februarie, Radu Beligan, in martie, Amza Pellea (postum), in aprilie, si Maia Morgenstern, in mai. In 1999, Alexandru Tocilescu a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol – 'O scrisoare pierduta' de I.L. Caragiale, montat la Teatrul National Bucuresti, iar in 2002 i-a fost decernat Premiul UNITER pentru intreaga activitate.

Totodata, in 2006, Tocilescu a primit premiul pentru cea mai buna regie, cu piesa 'O zi din viata lui Nicolae Ceausescu', in cadrul Festivalului Comediei Romanesti – festCO. Cu ocazia ceremoniei de acordare a unei stele pe Aleea Celebritatilor, Jurnalul National il declara pe Alexandru Tocilescu 'Omul zilei'.

×
Subiecte în articol: calendar omul zilei