x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Alina Cojocaru

Omul zilei: Alina Cojocaru

15 Mar 2010   •   00:00
Omul zilei: Alina Cojocaru
Sursa foto: Grigore Popescu/Mediafax

Prim-balerină
Prim-balerină a The Royal Ballet din Londra, Alina Cojocaru va fi invitatul special, alături de solista Balshoi Ballet Natalia Osipova, în sezonul de primăvară al American Ballet Theatre de la Metropolitan Opera House (New York), care se desfăşoară între 17 mai şi 10 iulie, sezon care celebrează 70 de ani de la înfiinţarea companiei de balet.

Balerina Alina Cojocaru s-a născut la 27 mai 1981, în Bucureşti, a studiat la Kiev timp de şapte ani, perfecţionându-se apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra, în urma câştigării bursei Premiului Lausanne. După anul în care a dansat în cadrul Companiei de Balet din Kiev, ea a revenit la Londra, fiind promovată ca prim-balerină.

Alina Cojocaru va reveni pe scena Operei Naţionale Bucureşti anul acesta, la 29 aprilie, unde va dansa alături de partenerul său, Johan Kobborg, într-o gală de balet, în încheierea stagiunii.
Pentru invitaţia specială primită din partea American Ballet Theatre, Jurnalul Naţional o declară pe Alina Cojocaru "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar