x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Alina Moldovan

Omul zilei - Alina Moldovan

de Sebastian S. Eduard    |    07 Noi 2013   •   00:01
Omul zilei - Alina Moldovan
Director General Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”
Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical “Viaţa e frumoasă!”, organizat de Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”, revine în 2013 cu cea de-a VI-a ediţie, care începe chiar astăzi şi se va încheia la 17 noiembrie.
Unul dintre evenimentele muzicale majore ale anului, festivalul promovează artele spectacolului muzical, cu precădere genurile operetă şi musical, cărora li se adaugă o selecţie de concerte, spectacole de dans clasic şi contemporan, workshop-uri şi evenimente conexe.
“Viaţa e frumoasă!” aduce în atenţia publicului atât titluri faimoase repuse în scenă într-o viziune şi formă teatrală inovativă, dar şi titluri prezentate în premieră.
În prima categorie se înscriu spectacole precum “Carmen”, coreo-dramă a Teatrului Muzical şi Dramatic de Stat din Georgia, “Contele de Luxemburg”, operetă clasică a Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg, Rusia, sau “Nuntă însângerată”, adaptată de Teatrul Muzical de Stat din Klaipeda, Lituania. Mai mult, o serie întreagă de premiere vor avea loc cu prilejul festivalului. Printre acestea amintim noua producţie a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, “6 – o piesă neterminată pentru pian, idei şi muză”, spectacolul “Mozart Steps”, care a deschis stagiunea curentă a Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu, sau “Secretul doctorului Honigberger”, un spectacol-atelier în regia lui Dragoş Galgoţiu.
A face un festival în vremuri de criză nu este un lucru uşor, iar când nu ai un sediu devine o adevărată provocare. Cu toate acestea, este evident că “Viaţa e fumoasă” din acest an nu vrea doar “să bifeze” o ediţie, motiv pentru care Jurnalul Naţional o declară pe Alina Moldovan “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Alina Moldovan