x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Claudiu Bleonţ

Omul zilei: Claudiu Bleonţ

24 Mar 2010   •   00:00
Omul zilei: Claudiu Bleonţ
Sursa foto: Publimedia/

Astăzi are loc în Bucureşti premiera spectacolului "Amadeus", după o piesă de teatru scrisă de Peter Shaffer, în regia lui Toma Enache. "Amadeus", care-l aduce în rolul principal pe Claudiu Bleonţ, poposeşte pentru prima dată la Bucureşti după un turneu prin ţară început la sfârşitul lunii ianuarie, prima reprezentaţie jucându-se la Turnu-Severin.

Bleonţ declara într-un interviu că "Amadeus" este vârful artistic. "Trebuie să vedeţi acest spectacol, deoarece este cel mai profund text contemporan de teatru, este o pledoarie în favoarea sufletului, întunericului şi luminii care zace în noi, este o pledoarie pentru destinul lui Mozart, pentru valoarea lui umană şi culturală şi, nu în ultimul rând, o pledoarie pentru iubire, care este singura manifestare care ne face să biruim zădărnicia."

Spectacolul se joacă la Palatul Copiilor. Pentru cea de-a zecea reprezentaţie pe care o marchează cu rolul din "Amadeus", dar şi pentru cei 30 de ani de teatru pe care-i sărbătoreşte anul acesta, Jurnalul Naţional îl declară pe Claudiu Bleonţ "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar