x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Corneliu Porumboiu

Omul zilei: Corneliu Porumboiu

30 Aug 2010   •   00:00
Omul zilei: Corneliu Porumboiu

Filmul "Poliţist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, va fi proiectat în această seară, de la 22:00, în cadrul Ciclului de film european de vară în aer liber de la Madrid, Spania.

Ciclul de film european de vară în aer liber de la Madrid, ajuns la ediţia a patra, este organizat de Biroul Parlamentului şi Reprezentanţa Comisiei Europene din Spania.
În cadrul evenimentului, cele opt filme europene sunt vizionate pe un ecran de 14 / 7 metri, montat la se­diul Instituţiilor Europene din Spania, toate peliculele fiind proiectate în versiune originală cu subtitrare, iar accesul la evenimente este gratuit.

"Poliţist, adjectiv" este al doilea lungmetraj scris, produs şi regizat de Corneliu Porumboiu. Pentru acest film regizorul a pri­mit la Cannes Premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), destinat secţiunii Un Certain Regard, şi Premiul Juriului aceleiaşi secţiuni.
Alte premii obţinute de filmul "Poliţist, adjectiv", în 2009, sunt Trofeul Transilvania - TIFF, dar şi Premiul pentru lungmetraj de ficţiune, L´alternativa Festival ed Film Independent din Barcelona.

Pentru aprecierea de care se bucură cinematografia românească pe plan internaţional şi datorită filmelor sale, Jurnalul Naţional îl declară pe Corneliu Porumboiu "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar