x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Cristian Mungiu

Omul zilei - Cristian Mungiu

de Sebastian S. Eduard    |    16 Mai 2013   •   00:06
Omul zilei - Cristian Mungiu
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images
Regizor şi scenarist
Cineastul român Cristian Mungiu face parte din juriul Festivalului de Film de la Cannes, festival care a început aseară. Din juriul prezidat de nimeni altul decât Steven Spielberg mai fac parte actriţa australiană Nicole Kidman, actorul austriac Christoph Waltz, actorul francez Daniel Auteuil şi regizorul taiwanez Ang Lee.
Regizorul şi scenaristul Cristian Mungiu a câştigat trofeul Palme d’Or de la Cannes în urmă cu şase ani, în 2007, cu filmul “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, o dramă despre avorturile ilegale din perioada comunistă. Cineastul român a revenit pe Croazetă în 2009, cu antologia de scurtmetraje “Amintiri din Epoca de Aur”. Mai mult decât atât, anul trecut, filmul “După dealuri”, de Cristian Mungiu, a înregistrat o dublă victorie la Cannes: premiul pentru scenariu, obţinut de Mungiu, şi premiul pentru interpretare feminină, acordat ex-aequo actriţelor Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.
Pentru prezenţa în juriul celui mai important festival european de film, într-o companie atât de selectă, Jurnalul Naţional îl declară pe Cristian Mungiu “Omul zilei”.

×
Subiecte în articol: cristian mungiu