x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Cristian Mungiu, regizor

Omul zilei: Cristian Mungiu, regizor

de Sebastian S. Eduard    |    27 Oct 2013   •   23:58
Omul zilei: Cristian Mungiu, regizor

Regizorul Cristian Mungiu invită publicul român să vadă în aceste zile filmele din cadrul festivalului “Les Films de Cannes à Bucarest”. Evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest a debutat vineri, la Cinema Studio, de la ora 20:00 cu lungmetrajul distins anul acesta cu premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, “Heli”, în prezenţa cineastului mexican Amat Escalante.

Regizorii Abdellatif Kechiche şi Amat Escalante, actorii Sandrine Bonnaire şi Christophe Paou, producătoarea Sylvie Pialat şi delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, sunt vedetele ediţiei din acest an ale evenimentului Les Film de Cannes à Bucarest.

Peste 60 de filme rulează, între 25 şi 31 octombrie, la CinemaPRO, Cinema Studio şi Cinema “Elvira Popescu”, în cadrul acestui eveniment cinematografic. Dintre acestea, 20 de pelicule au fost proiectate la Festivalul de la Cannes 2013, iar 13 dintre ele au câştigat premii importante, inclusiv Palme d’Or. Majoritatea peliculelor vor putea fi vizionate în premieră în România.
Pentru că ne încântă pentru a patra oară cu filme de clasă în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, Jurnalul Naţional îl declară pe Cristian Mungiu, iniţiatorul evenimentului, “Omul Zilei”.



×