x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: David Esrig

Omul zilei: David Esrig

10 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: David Esrig
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Regizor



O echipă de profesori de la Academia de Teatru, Televi­ziune şi Film "Athanor" din Germania, în frunte cu re­gizorul David Esrig, susţine, între 9 şi 13 mai, la UATC, un atelier intitulat "Studiu despre Hamlet", adresat studenţilor anului I Master de la Facultatea de Teatru, fiind invitaţi să asiste şi studenţi la Actorie de la universităţile din Craiova şi Cluj.

Esrig a făcut ieri, la UNATC, o introducere teoretică despre ceea va face practic cu studenţii. Le-a dat teme, alegând monoloage din Shakespeare, în special din "Hamlet", pentru că atelierul se înscrie în Festivalul Shakespeare, desfăşurat la Craiova şi Bucureşti cu tema "Constelaţia Hamlet", ultimul spectacol fiind jucat ieri seara, în Capitală, de compania newyorkeză The Wooster Group.

Atelierul este organizat de ICR, care a sprijinit şi va sprijini în continuare alte ateliere susţinute cu tineri absolvenţi de Teatru de apreciatul creator care nu uită locul unde s-a format ca regizor.

Pentru că a revenit în România, făcând şcoală, şi de această dată, cu tinerii actori, Jurnalul Naţional îl declară pe David Esrig "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar