x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Dorina Lazăr

Omul zilei: Dorina Lazăr

26 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Dorina Lazăr

Conducerea Festivalului Internaţional de Film Transil­vania / TIFF a anunţat că Premiul pentru întreaga carieră la ediţia din acest an va fi acordat actriţei de teatru şi film Dorina Lazăr.

Este o recompensă pentru impresionanta sa activitate care cuprinde peste 30 de roluri în producţii cinematografice şi peste 50 de roluri în spec­tacole de teatru.

A debutat în 1961 la Teatrul Re­gional Bucureşti, iar din 1969 este actriţă la Teatrul Odeon, instituţie pe care o şi conduce din 2003. În 1974 şi-a făcut debutul în film cu rolul din "Păcală", după care a întruchipat diverse personaje în "Crucea de piatră", "Balanţa", "Liceenii", "Binecuvântată fii, în­chisoare", "Modigliani", "Amen" sau "Angela merge mai departe", peliculă ce va putea fi văzută la TIFF în cadrul unei proiecţii speciale, în onoarea actriţei, la data de 5 iunie, ora 17:30, la Cinema Arta din Cluj.
Premiul îi va fi decernat în cadrul Galei de închidere a festivalului, în aceeaşi zi, 5 iunie, la Teatrul Naţional "Lucian Blaga".

Pentru că a fost aleasă să i se acorde această distincţie pe care o merită în mod ireproşabil, Jurnalul Naţional o declară pe Dorina Lazăr "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar