x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Elena Moşuc

Omul zilei: Elena Moşuc

03 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Elena Moşuc

Opera Naţională Bucureşti a programat ieri spectacolul "La Bohčme" de Puccini, având-o invitat special pe soprana de talie internaţională Elena Moşuc. Alături de celebra interpretă lirică, care dă voce şi chip personajului principal Mimi, a fost invitat să cânte în această reprezentaţie şi tenorul Giuseppe Giacomini (în rolul Rodolfo).

Rolul de a conduce orchestra şi corul Operei în spectacolul de duminică i-a revenit dirijorului Vlad Conta. Regia acestei montări este semnată de Ionel Pantea. Elena Moşuc, născută la Iaşi, a studiat la Conservatorul "George Enescu" din oraşul natal. Studentă fiind, a cântat la Opera ieşeană partituri mari, în aceeaşi perioadă participând la concursuri internaţionale, câştigând premii importante.

De la începutul activităţii, soprana a cântat la Opera din Zürich, realizând roluri memorabile sub conducerea muzicală a unor personalităţi în domeniu. A fost invitată în spectacole ale unor celebre scene ale lumii.

Pentru că a acceptat invitaţia Operei bucureştene de a cânta în "La Bohčme", Jurnalul Naţional o declară pe soprana Elena Moşuc "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar