x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Elena Moşuc

Omul zilei: Elena Moşuc

06 Iul 2010   •   00:00
Omul zilei: Elena Moşuc

Soprană



Festivalul de operă în aer liber de la Avenches, Elveţia, aflat la a XVI-a ediţie, a programat pentru prima dată în istoria acestei manifestări spectacolul "Lucia di Lammermoor" - capodopera lui Gaetano Donizetti.

În patru reprezentaţii din cele opt anunţate, rolul titular este interpretat de soprana româncă Elena Moşuc (2, 7, 10 şi 16 iulie). Alături de celebra artistă cântă tenorul Gianluca Terranova (rolul Edgardo) şi baritonul Giovanni Meoni (Enrico). A fost invitat să dirijeze Orchestra şi Co­rul Festivalului maestrul Pavel Baleff. Festivalul are loc la Arenele Romane din Avenches.

Elena Moşuc, născută la Iaşi, a absolvit Conservatorul "George Enescu". A câştigat mai multe concursuri internaţionale, printre care cele de la München, Monte Carlo, Catania, Verona. La ora actuală este una dintre vocile cele mai expresive ale artei lirice.

A interpretat roluri memorabile în diverse o­pere, fiind apreciată de public şi de critica de speciali­ta­te, marcând un debut triumfal şi pe scena Teatrului La Sca­la din Milano, în rolul Violeta.

Pentru că a fost invita­tă să cânte la prestigiosul festival din Elveţia, Jurnalul Na­ţional o declară pe Elena Moşuc "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar