x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Felix Alexa

Omul zilei: Felix Alexa

12 Mai 2010   •   00:00

Regizor



Deşi a mai pus în scenă texte ruseşti, Felix Alexa a montat acum pentru prima dată o piesă de Cehov. E "Livada de vişini", de la Teatrul Naţional din Bucureşti, premiera oficială a spectacolului fiind programată mâine la Sala Amfiteatru.

Aici a realizat mai multe creaţii de la debutul său din 1991, aducând în faţa publicului o salbă de titluri, printre ultimele fiind "Sinucigaşul" de Nikolai Erdman, "Neînţelegerea" de Albert Camus, "Visul unei nopţi de vară" de Shakespeare.

Pentru această nouă creaţie a ales actori importanţi, pe unii pariind cu încredere. Distribuţia cuprinde nume precum Maia Morgenstern, Mircea Albulescu, Marius Manole, Şerban Ionescu, Irina Movilă, Marius Rizea, Ana Ciontea, Ioana Anastasia Anton ş.a.

Felix Alexa a decis să creeze un spectacol Cehov chiar în anul în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea marelui dramaturg, folosind şi o nouă traducere a textului, reali­zată de Maşa Dinescu.

Pentru "curajul" de a monta o capodoperă, pe care au adus-o în scenă până acum mulţi mari regizori ai lumii, Jurnalul Naţional îl declară pe Felix Alexa "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar