x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Florin Şerban

Omul zilei: Florin Şerban

20 Aug 2010   •   00:00
Omul zilei: Florin Şerban
Sursa foto: Danilo Krstanovic/Reuters

"Eu când vreau să fluier, fluier" regizat de Florin Şerban va avea premiera în cinematografele din Statele Unite ale Americii la 5 ianuarie 2011. Pelicula este propunerea României la secţiunea "Cel mai bun film străin" la cea de-a 83-a ediţie a Premiilor Oscar, care va avea loc la 27 februarie, în Los Angeles.

Filmul, care este distribuit în SUA de compania Film Movement, va fi proiectat în cinematografele din New York, după care va fi distribuit în sistem "video on demand" (VOD). Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier" are în palmares două premii importante obţinute la Berlin, marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer". Totodată, proiectul a primit două premii la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo: în 2009 a primit servicii de postproducţie în valoare de 80.000 de euro, iar în 2008 a primit premiul The Magic Box Service la CineLink. Pelicula a avut un buget de circa 900.000 de euro, din care finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în valoare de 250.000 de euro.

Pentru aprecierea de care se bucură lungmetrajul său de debut, Jurnalul Naţional îl declară pe Florin Şerban "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar