x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: George Banu

Omul zilei: George Banu

31 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: George Banu
Sursa foto: Mihaela Marin/

În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care se desfăşoară în perioada 28 mai - 6 iunie, criticul şi eseistul George Banu, profesor de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, susţine astăzi conferinţa cu tema "Aventura teatrului de artă sau Forma şi viaţa".

El va aduce, astfel, în atenţia publicului avizat această temă, subliniind miezul ei: "Teatrul de artă, la ceasul de îndoială şi teamă, dincolo de crispări politice sau de revizuiri violente, a prezervat încrederea în teatru. Nu teatru de excepţie, ci teatru democratic şi critic, teatru public, teatrul plăcerilor scenice comunitar împărtăşite". El va atrage atenţia asupra teatrului-distracţie de la sfârşitul secolului al XIX-lea, care "triumfa" pe scenele Europei, şi asupra marilor autori de la acea vreme care se opuneau unei astfel de forme de teatru, dar şi asupra teatrului aflat în căutarea "unei demnităţi scenice şi a unei reînnoiri radicale".

E o nouă conferinţă în stilul apreciat al acestui important om de teatru foarte solicitat la evenimentele de gen din întreaga lume şi pentru că o susţine la Festivalul de la Sibiu, Jurnalul Naţional îl declară pe George Banu "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar