x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Grigore Arsene

Omul zilei: Grigore Arsene

10 Iun 2010   •   00:00
Omul zilei: Grigore Arsene
Sursa foto: /Agerpres

Cea de-a cincea ediţie a Târgului de Carte Bookfest a debutat la 9 iunie, la Romexpo, vizitatorii fiind aşteptaţi anul acesta cu peste 100 de lansări, concerte, proiecţii de film în cadrul "TIFF la Bookfest", un spaţiu dedicat micilor cititori, precum şi un spaţiu dedicat exclusiv Spaniei.

Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România (AER), Grigore Arsene, a mărturisit în deschiderea evenimentului, referindu-se la criza economică şi la criza cărţii tipărite, că "investiţia în cultura scrisă este cea mai profitabilă activitate în aceste momente", subliniind că "din anii trecuţi, ştim sigur că publicul este alături de noi". Ediţia de anul acesta a Bookfest găzduieşte şi tradiţionala gală de decernare a premiilor USR pe anul 2009.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2010 este organizat de AER, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi patronajul ministerelor Culturii român şi spaniol, al Federaţiei Editorilor din Spania şi Institutului Cervantes de la Bucureşti, al Ministerului Afacerilor Externe şi Primăriei Municipiului Bucureşti. Pentru susţinerea industriei cărţii, Jurnalul Naţional îl declară pe Grigore Arsene "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar