x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Horia Colibăşanu

Omul zilei - Horia Colibăşanu

05 Iun 2014   •   00:46
Omul zilei -  Horia Colibăşanu
Sursa foto: Cristina Nichitus/Mediafax Foto
alpinist
Horia Colibăşanu, revenit din recenta expediţie alpină pe continentul galben, unde a ajuns până la 8.000 de metri, este gata să se întoarcă pe Everest pentru a-şi lua revanşa, cu toate că ultima ascensiune nu a fost lipsită de peripeţii.
Colibăşanu nu a ajuns acum până în vârf pentru că a avut parte de condiţii meteo total nefavorabile, dar consideră că a fost cea mai frumoasă ascensiune din viaţa lui, pentru că nu a fost nimeni în faţă ca să bată urme, să pună corzi fixe, ci el şi coechipierii au fost primii care au pus piciorul pe acele culmi virgine.
“Am reuşit să atingem un vârf de 8.000 de metri. Pe Everest multă lume m-a întrebat dacă sunt dezamagit. Eu nu sunt dezamăgit, am făcut tot ce am putut, nu am prins o fereastră de vreme bună, iar riscul de a urca mai sus era să avem degerături pe 90% din corp; fizic şi psihic eram pregătiţi”, a declarat Colibăşanu.
Chiar dacă nu a putut ajunge el în punctul zero al piscului Everest, medicul alpinist român i-a ajutat pe membrii altor expediţii, care aveau degerături la degete.
Chiar dacă rezultatul nu a fost cel dorit, Jurnalul Naţional îl felicită pe Horia Colibăşanu, îi urează succes în continuare şi îl declară “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: horia colibasanu