x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei : Ion Caramitru

Omul zilei : Ion Caramitru

17 Apr 2011   •   18:08
Omul zilei : Ion Caramitru
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images
161569-bogdan-chesaru-intact-20110410114221006.jpgPreşedinte UNITER
Pentru a nouăsprezecea oară, actorul Ion Caramitru este amfitrionul Galei Premiilor UNITER, eveniment organizat de Uniunea Teatrală din România, înfiinţată cu 21 de ani în urmă chiar de Caramitru.

Prima ediţie a Galei a avut loc în 1991, scopul fiind de a acorda distincţiile acestei uniuni de creatori pentru fiecare an calendaristic. Premiile se dau după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecţie, iar dintre aceste nominalizări un alt juriu decide în seara Galei, prin vot secret, câştigătorul fiecărei secţiuni.

Categoriile de premii sunt: Cel mai bun spectacol, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenograf, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Debut, Critică teatrală, Teatru radiofonic şi Teatru TV.

Pentru echipa care pregăteşte Gala UNITER au fost şi ani frumoşi, dar au fost şi ani grei. Greutăţile însă sunt depăşite de fiecare dată, găsindu-se soluţii pentru a menţine evenimentul cu orice preţ. Şi în acest an Gala este are loc într-un studio tv, iar spectacolul se va transmite în direct, de la ora 21:00, la TVR 1, la Radio România Cultural şi online, la www.tvr.ro şi www.uniter.ro.

Pentru această nouă ediţie a Galei, Jurnalul Naţional îl declară pe Ion Caramitru "Omul zilei".

×