x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Ion Caramitru

Omul zilei - Ion Caramitru

07 Mar 2013   •   00:26
Omul zilei - Ion Caramitru
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images
directorul TNB
Teatrul Naţional Bucureşti obţine Premiul de excelenţă pentru “conceperea şi realizarea excepţională a Programului Caragiale ¬ 2012”. Este decizia Senatului Uniunii Teatrale din România luată la 4 martie. Distincţia se va decerna la Gala Premiilor UNITER, care se va desfăşura în acest an în data de 13 mai, la Teatrul Naţional din Iaşi.

Programul Caragiale – 2012 al Naţionalului bucureştean, derulat cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la naşterea lui I.L. Caragiale şi a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg, a fost o izbândă. S-au adus la rampă: “D’ale noastre”, de Gigi Căciuleanu (nominalizare la Cel mai bun spectacol şi la Cel mai bun actor în rol principal ¬ Lari Giorgescu, la Premiile UNITER, ediţia 2013), “Două loturi”, regia Alexandru Dabija (nominalizare la Cel mai bun regizor, la Cea mai bună scenografie ¬ Helmut Stürmer şi la Cel mai bun actor în rol secundar ¬ Marius Manole), “Scrisoarea”, după “O scrisoare pierdută”, regia Horaţiu Mălăele, “Conul Leonida faţă cu reacţiunea”, regia Silviu Purcărete, şi “Năpasta”, regia Radu Afrim (nominalizare la Cel mai bun regizor). Pentru TNB mai există două nominalizări la Premiile UNITER din acest an: Cea mai bună actriţă rol principal ¬ Tania Popa (“Fata din curcubeu”) şi Cel mai bun debut ¬ Rareş Florin Stoica (“Băiatul din ultima bancă”).

Toate împreună reprezintă un mare succes al Teatrului Naţional “I.L. Caragiale”, al cărui director general este Ion Caramitru. S-a reuşit această performanţă în timpul lucrărilor de refacere a clădirii TNB, aflată în şantier, având grijă de toate directorul Ion Caramitru, motiv pentru care Jurnalul Naţional îl declară “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: ion caramitru