x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Laurenţiu Damian

Omul zilei - Laurenţiu Damian

de Sebastian S. Eduard    |    22 Oct 2013   •   00:05
Omul zilei - Laurenţiu Damian
Sursa foto: Octav Ganea/Mediafax
Preşedinte UCIN
Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţare, Uniunea Cineaştilor a pregătit o gală de premiere (la 28 octombrie) în care vor fi sărbătoriţi cei mai importanţi cineaşti români. Invitaţii prezenţi în sala Ateneului Român vor viziona şi un documentar realizat de Vlad Leu, care urmăreşte traseul Uniunii Cineaştilor din România, şi vor lua parte la concertul susţinut de pianistul Andrei Licareţ.
Pentru marele public, UCIN a pregătit la Cinematograful Studio o serie de proiecţii de film românesc din care nu vor lipsi pelicule ca “Meandre”, regia Mircea Săucan, “Nunta de piatră”, regia Mircea Veroiu şi Dan Piţa, “E pericolosso sporgersi”, regia Nae Caranfil, “Răscoala”, regia Mircea Mureşan, “Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte”, regia Sergiu Nicolaescu, “4, 3, 2”, regia Cristian Mungiu, şi “Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.
Iar evenimentele legate de “UCIN – 50” nu se opresc aici. Site-ul www.aarc.ro (all about romanian cinema), un adevărat “imdb românesc”, a fost lansat ieri şi este coordonat de Cristina Corciovescu. Mai mult, UCIN va avea şi o revistă proprie, se va chema “Film” şi va fi coordonată de Dana Duma.
Faptul că vedem în sfârşit o Uniune a Cineaştilor care încearcă să fie jucător activ, dar şi multitudinea de evenimente propuse de UCIN în această perioadă ne face să îl declarăm pe Laurenţiu Damian “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: laurentiu damian